
Pentru a avea un gust perfect trebuie să alegi nuci tinere, să le cureți și să le lași la înmuiat în apă rece, pe care trtebuie să o schimbi des. Se adaugă puțină zeamă de lămâie și se fierbe la foc nimic.
Rețetă de dulceață de nuci verzi
Ingrediente:
2 kg de nuci verzi (după curăţare, cantitatea va fi de aprox. 1 kg)
1 kg zahăr
100 ml miere de albine (opţional)
0,5 l apă zeamă de la 2-3 lămâi
câteva cuişoare
1 baton de scorţişoară

2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
- curăță nucile de coajă verde, până ajungi la stratul alb.
- pune apoi nucile în apă rece pentru 6-12 ore și schimbă apa de 2-3 ori în acest interval.
- fă un amestec din apă, zahăr, miere şi zeamă de lămâie şi pune pe foc, la foc mare.
- când începe siropul să clocotească, pune nucile şi cuişoarele, scorţişoara şi vanilia.
- ține dulceaţa la foc mic până ce se îngroaşă siropul.
- după ce s-a răcit dulceaţa, această poate fi pusă în borcane, potrivit spynews.ro.