x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum prepari dulceață de nuci verzi

Sfaturi în bucătărie. Cum prepari dulceață de nuci verzi

de Redacția Jurnalul    |    07 Mai 2025   •   19:00
Sfaturi în bucătărie. Cum prepari dulceață de nuci verzi

Dulceața de nuci verzi este un preparat delicios, care ne aduce aminte de copilărie. 

Pentru a avea un gust perfect trebuie să alegi nuci tinere, să le cureți și să le lași la înmuiat în apă rece, pe care trtebuie să o schimbi des. Se adaugă puțină zeamă de lămâie și se fierbe la foc nimic. 

Rețetă de dulceață de nuci verzi

Ingrediente:

2 kg de nuci verzi (după curăţare, cantitatea va fi de aprox. 1 kg)

1 kg zahăr

100 ml miere de albine (opţional)

0,5 l apă zeamă de la 2-3 lămâi

câteva cuişoare

1 baton de scorţişoară

2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare:

- curăță nucile de coajă verde, până ajungi la stratul alb.

- pune apoi nucile în apă rece pentru 6-12 ore și schimbă apa de 2-3 ori în acest interval.

- fă un amestec din apă, zahăr, miere şi zeamă de lămâie şi pune pe foc, la foc mare.

- când începe siropul să clocotească, pune nucile şi cuişoarele, scorţişoara şi vanilia.

- ține dulceaţa la foc mic până ce se îngroaşă siropul.

- după ce s-a răcit dulceaţa, această poate fi pusă în borcane, potrivit spynews.ro.

 

×
Subiecte în articol: dulceaţa nuci