x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cum prepari dulceața de smochine. Rețeta simplă și rapidă

Cum prepari dulceața de smochine. Rețeta simplă și rapidă

de Redacția Jurnalul    |    24 Aug 2023   •   21:45
Cum prepari dulceața de smochine. Rețeta simplă și rapidă
Sursa foto: Hepta

Vremea mai caldă din ultimii ani face posibilă cultivarea smochinilor pentru a ne bucura de fructele lor delicioase.

Aceștia pot fi consumați cruzi, dar și în prăjituri ori sub formă de dulceață.

Rețetă de dulceață 

Ingrediente:

1 kg smochine proaspete sau congelate (curățate și fără coajă)

800 g zahăr granulat

sucul de la o lămâie

Instrucțiuni:

Se spală smochinele și se îndepărtează tulpinile. Dacă vrei să păstrezi coaja, spală-le și frecă-le cu un prosop curat pentru a îndepărta impuritățile, scrie dcnews.ro. Dacă vrei să îndepărtezi coaja, taie o mică cruce în partea de jos a fiecărei smochine și fierbe-le în apă clocotită timp de 1-2 minute. Scoate smochinele din apă și lasă-le să se răcească puțin, apoi îndepărtează ușor coaja.

Pune smochinele curățate sau decojite într-un vas. Adaugă zahăr peste smochine și amestecă bine. Lasă smochinele să stea peste noapte sau pentru câteva ore pentru a elibera sucul.

Pune vasul cu smochine și zahăr pe foc mediu. Adaugă sucul de lămâie și amestecă din când în când. Lasă amestecul să fiarbă, apoi lasă-l să fiarbă la foc mic până când smochinele devin moi și compoziția se îngroașă. Acest proces poate dura în jur de 1-2 ore.

Pentru a verifica dacă dulceața este gata, folosește metoda farfuriei reci. Pune o picătură mică de dulceață pe o farfurie rece și lasă-o să se răcească puțin. Dacă se întărește și nu se scurge rapid, dulceața este gata.

Îndepărtează vasul de pe foc și lasă-l să se răcească puțin.

Pune dulceața în borcane curate și uscate. Închide-le și lasă-le să se răcească complet la temperatura camerei. După răcire, le poți depozita dulceața de smochine într-un loc răcoros și întunecat sau în frigider.

 

×
Subiecte în articol: smochine dulceaţa