Este o alegere sănătoasă și foarte gustoasă, am mai completa. Potrivit cumvaplace.ro, rețeta de macrou în sos de roșii o să devină una dintre preferatele voastre, pe noi ne-a cucerit. Îi mai puneți alături o garnitură de cartofi natur sau de orez și veți avea o masă delicioasă.
INGREDIENTE
-
2 bucăți de macrou proaspăt sau congelat
-
1 kg de roșii proaspete (sau 2 cutii de roșii tocate în suc propriu)
-
1 lingură de pastă de tomate
-
1 ceapă
-
6 caței de usturoi
-
2 frunze de dafin
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
1 crenguță de cimbru
-
1 lingură de ulei
-
100 ml vin alb (opțional)
-
1 lamâie
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați peștii în bucăți potrivit de mari (în 2 sau 3, depinde cât sunt de mari). Condimentați cu sare și piper și păstrați la rece.
- Căliți ceapa tocată mărunt în uleiul bine încins, fără să se rumenească, adăugați roșiile tăiate mărunt (sau pasate cu blenderul), dafinul și cimbrul, un praf de sare și de piper. Lăsați să fiarbă 10-15 minute.
- Puneți peștele într-o tavă sau într-un vas de fontă (dacă-l aveți), puneți deasupra sosul, usturoiul feliat, vinul și câteva felii de lămâie. Dați la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute