x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reteta veche - Budinca imparateasca

Reteta veche - Budinca imparateasca

08 Iun 2005   •   00:00

Sa moi miezul de la doua franzele in lapte si-l taie bucatele. Apoi pisezi 40 dramuri migdale, cu franzela la un loc, pui doua oua intregi si sese galbenusuri, 30 dramuri zahar, putina vanilie, 50 dramuri lapte si le mestici bine. Apoi faci omat de la doua oua si le mestici bine inuntru. Ungi calupul cu unt si presari cu posmag si torni acele inuntru. Apoi pui intr-o tingire apa de ferbe si pune calupul inuntru si lasa de ferbe un ceas; apoi il pui si pe farfurii. Ca sa faci sotu, pui intr-o oala 15 galbenusuri de ou si 100 dramuri vin si vanilie, zahar - cat sa fie dulce - , apoi il pui pe jaratic, il mestici cu batul de ciocolata, pana se ingroasa si incepe a se umfla, si il torni peste budinca.

"Retete cercate de bucate, prajituri si alte treburi gospodaresti" - Mihail Kogalniceanu, Costache Negruzzi.

×
Subiecte în articol: gastronomie