Ingrediente:
3-4 ardei graşi mari, 150 g ciuperci, 100 g vinete, 100 g dovlecel, 100 g orez, 2 roşii mari, pătrunjel, mărar, 150 ml bulion, ulei de măsline, sare, piper
Mod de preparare:
Se curăţă ardeii şi se taie în două, apoi se pun într-o tavă. Se taie mărunt ciupercile, vinetele şi dovleceii, se toacă pătrunjelul şi se dau pe răzătoare roşiile. Se amestecă toate legumele tocate, orezul, pătrunjelul, puţin ulei, se condimentează cu sare, piper şi puţin mărar. Se adaugă puţin bulion pentru gust, apoi se umple ardeii cu acest amestec. Se pun 4-5 linguri de ulei în tavă, o cană de apă şi 150 ml de bulion şi se acoperă tava cu folie de aluminiu încât să fie închisă etanş. Se servesc cu sosul din tavă.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Ciorbă de ştevie de post
REŢETA ZILEI: Ciulama de ciuperci de post
REŢETA ZILEI: Ouă turceşti cu unt şi chilli
REŢETA ZILEI: Plăcintă cu brânză şi urzici
REŢETA ZILEI: Tocană de pește (rețetă din Croația)