x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Dovlecei a la grec

REŢETA ZILEI: Dovlecei a la grec

03 Apr 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Dovlecei a la grec

Ingrediente:

600 g dovlecel, o ceapă medie, o lingură făină albă, 150 ml apă, 4-5 fire mărar, 2 linguri suc de lămâie, 4 linguri ulei, sare, piper

Mod de preparare:

Se curaţă dovleceii de coajă și de semințe și se taie cuburi. Ceapa se toacă mărunt și se căleşte în uleiul încins. Se adaugă făina, se amestecă până se aboarbe în ulei și se prăjește maxim un minut. Se adaugă cubulețele de dovlecel, sare și piper după gust, apă și se amestecă. Se pune capacul pe oală și se fierbe înăbușit, la foc mic, timp de 15-20 minute. În acest timp, dovleceii vor lasă apa, iar sosul cremos îi va acoperi. Se stinge focul și se adaugă în mâncare mărarul tocat fin și sucul de lămâie.

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: File de macrou la cuptor, cu fasole galbenă şi pesto de roşii de caju

 

REŢETA ZILEI: Pui întreg la cuptor cu usturoi şi lămâie

 

REŢETA ZILEI: Sufleu cu brânză

 

REŢETA ZILEI: Tapas cu creveţi şi brânză

 

REŢETA ZILEI: Cheescake cu vanilie şi portocale

×