Ingrediente:
1 kg de peşte (proaspăt sau congelat), 80 ml oţet, 50 ml ulei, 200 ml apă, 150 ml suc de roşii (mai gros), 5 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe (opţional), o linguriţă piper boabe, 2-3 foi de dafin, o crenguţă de cimbru, sare, piper, rozmarin, condimente pentru peşte
Mod de preparare:
Peştele spălat şi curat, se taie în bucăţi de 3-4 cm. Se condimentează şi se lasă 10-15 minute deoparte. Se aşază peştele într-o tavă, se adaugă usturoiul, piperul boabe, foile de dafin, cimbrul şi rozmarin. Se pune şi uleiul, oţetul, apa, se potriveşte de sare şi piper şi se acoperă vasul cu folie de aluminiu. Se dă la cuptor pentru două ore la foc mic. Se ia apoi folia de aliminiu de tavă şi se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă încă 20-30 minute la cuptor până când peştele se rumeneşte puţin. Astfel pregătit peştele, se poate păstra în frigider în borcane cu filet mai mult timp.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Mousakka vegetariană
REŢETA ZILEI: Piept de pui umplut
REŢETA ZILEI: Chifteluţe de pui umplute cu gouda şi ciuperci
REŢETA ZILEI: File de macrou la cuptor, cu fasole galbenă şi pesto de roşii de caju