x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţeta zilei - Piept fraged de pui cu piure de dovleac

Reţeta zilei - Piept fraged de pui cu piure de dovleac

27 Oct 2015   •   13:19
Reţeta zilei - Piept fraged de pui cu piure de dovleac

Ingrediente:

- 500 gr dovleac
- 50 gr unt
- cimbrişor, rozmarin
- 1 piept de pui
- ulei
- sare
- 1 salată
- zeama de la o jumătate de lămâie

Dovleacul pe care-l folosim în această reţetă e dovleacul pentru plăcintă. Îl curăţăm de coajă, îl limpezim şi-l punem la fiert în apă cu puţină sare, după ce mai întâi l-am tăiat în cuburi nu prea mari, dar nici prea mici. După ce a fiert, scurgem apa de pe el, îi dăm puţin unt şi poate nişte frunze de cimbrişor, apoi îl lucrăm cu blenderul până devine piure.

Vezi și alte retete tradtionale romanesti

O altă metodă de a obţine piureul este de a coace la cuptor bucăţile de dovleac, e drept durează mai mult, însă este mult mai gustos.

În timpul acesta poate fi gata şi pieptul de pui, dacă aveţi un cuptor care se încinge repede. Punem un pieptul de pui pe o foaie de copt, în tavă, îl stropim cu puţin ulei, presărăm peste el puţină sare, puţin rozmarin şi-l punem în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. În 25 de minute e gata.

Mai avem nevoie de o salată. Stropim frunzele cu foarte puţină zeamă de lămâie. Gustul salatei va contrasta plăcut cu cel al piureului, care-i uşor dulce.
Scoatem pieptul din cuptor, îl lăsăm 2-3 minute să se odihnească. Îl tăiem în felii groase de un centimetru pe care le distribui în farfurii, lângă piure şi salată.

×
Subiecte în articol: reteta zilei