x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Supă rece de roşii (reţetă spaniolă)

REŢETA ZILEI: Supă rece de roşii (reţetă spaniolă)

12 Iun 2017   •   20:30
REŢETA ZILEI: Supă rece de roşii (reţetă spaniolă)
Sursa foto: pixabay.com

Ingrediente: 1 kg de roşii foarte coapte, 100 de grame pâine, 120 ml de ulei extravirgin de măsline, 2 căţei de usturoi, 2 linguriţe de oţet de sherry, sare de mare şi piper negru

Mod de preparare: Roşiile se crestează în X şi se opăresc 15 secunde, apoi se curăţă de coajă. Se taie în două şi se curăţă în zona codiţei. Se taie bucăţi mari, se pun în blender şi se mixează până se mărunţesc.

Se adaugă pâinea ruptă bucăţi, se amestecă cu o lingură si se lasă să stea 5 minute, să se înmoaie pâinea. Se adaugă usturoiul, sarea de mare şi piperul negru şi se mixează iar, la viteză maximă, până când pâinea e mărunţită bine.

Se lasă robotul să meargă şi se toarnă uleiul în fir subţire. După ce uleiul a fost adăugat, se verifică supa de sare, piper şi oţet. Dacă nu e suficient de fină, se mai mixează. La sfârşit, se pune supa în frigider să se răcească. Modul de servire este foarte variat. (e-reţete.ro)

×
Subiecte în articol: reteta zilei supa de rosii supa de vara