Ingrediente:
½ porţie aluat foietaj, 200 gr căpşuni, 35 grame unt, 35 grame zahăr brun.
100 ml smântână pentru frişcă, 1 linguriţă ceai Earl Grey.
Mod de preparare:
Se fierbe smăntăna pentru frişcă şi se adaugă ceaiul. Se acoperă cu o farfurie şi se lasă să se infuzeze timp de 10 minute. Se lasă frişca la frigider.Se mixează zahărul cu untul. Se tapetează cu pasta obţinută fundul unei tigăi termorezistente. Căpşunile se curăţă de codiţe şi se taie în două. Se aşează în tavă, peste unt, cu tăieturi în sus. Se începe aranjarea dinspre exterior. Se decupează din aluatul foietaj o foaie rotundă. Se aşează foaia peste căpşuni apăsând pe margini. Foaia se înţeapă cu furculiţa în 2-3 locuri. Tarta se lasă la cuptor 30-35 de minute la 200 grade Celsius.Scoateţi tarta din cuptor şi lăsaţi-o să stea timp de 10-15 minute. Răsturnaţi tarta pe o farfurie largă şi adăugaţi frişca. (e-retete.ro)