Ingrediente:
2.850 kg ceafa de porc, cimbru, foi de dafin, 50 g mustar, piper,
sare, usturoi, un litru de vin de bucatarie, un litru de apa, ulei
|
1 Usturoiul se curata, se spala, jumatate din cantitate se taie felii, jumatate se lasa intreaga. Ceafa de porc se cresteaza cu varful cutitului din loc in loc, crestaturile fiind suficient de mari pentru a putea introduce cateii de usturoi intregi.
2 Sosul se prepara astfel: intr-un vas se pun mustarul si uleiul, se amesteca pana se omogenizeaza, dupa care se vor adauga: cimbrul, piperul boabe, piperul macinat, sarea, usturoiul feliat, vinul alb si apa. Toate aceste ingrediente se vor amesteca.
3 Intr-o tava se va pune ceafa de porc, peste care se va adauga sosul, se va da la cuptor, la foc mic, timp de 90 de minute, intorcandu-se din cand in cand pentru a nu se arde. Daca sosul scade foarte mult, se poate completa cu putina apa.
4 Preparatul se prezinta pe farfurie, cu decor din salata verde si legume de sezon, peste care se vor pune doua-trei linguri cu sos si o felie de portocala.
|
Sfat: Se serveste fierbinte.
Bautura: Merlot
|
|