|
INGREDIENTE:
, o cutie cu rosii cherry
, doi ardei grasi rosii
, doi ardei grasi verzi
, masline verzi
, carnaciori de bere
, 200 g smantana
, 4 rosii
, sare
, piper
, o foaie de dafin
, doi catei de usturoi
, o lingura cu zahar tos
, ulei
, patrunjel
, seminte de chimen
, busuioc
|
MOD DE PREPARARE
Rosiile se spala, se curata de pielita, se paseaza si se pun intr-un castron. Se incinge putin ulei intr-o tigaie, se adauga rosiile, sarea, piperul, foaia de dafin, zaharul tos si se fierbe.
Se pun semintele de chimen si se indeparteaza tigaia de pe foc. Smantana se amesteca bine cu cateii de usturoi pisati, sarea, piperul si patrunjelul tocat.
Ardeii se curata de seminte si se taie in patrate egale. Maslinelor li se scot samburii, apoi se pun pe o farfurie. Se incepe construirea frigaruilor, alternand bucatile de ardei rosu, masline, carnaciori, ardei verde si terminand cu rosiile cherry. Frigaruile se pun pe gratar, pentru cinci minute, pe fiecare parte. Se servesc cu cele doua sosuri caldute (de rosii si de smantana).
|
SFAT
In loc de patrunjel se poate folosi busuioc.
|
BAUTURA: Feteasca
|
|