OCHIUL SOACREI
MONICA ANDRONESCU
|
Spuneti si dumneavoastra, cum sa se simta invitatii bine cand ea nu vrea sub nici o forma sa puna pe masa sarmale? Iar de placinta cu ravase nici n-a vrut s-auda. Iar pe langa toate astea mai vrea si masa "stil bar". Sa nu ma intelegeti gresit. N-am ramas asa in urma cu moda, dar eu stiu mai bine cine vine la masa. Nenea cutare care vrea vin rosu si sarmale cu mamaliga, in timp ce nevasta-sa prefera friptura la tava si prajiturile de casa. Si asa mai departe.
Dar ceea ce e absolut clar e ca toti vor sa stea la masa si sa fie serviti, eventual din farfurii de portelan, si in nici un caz din tacamuri de unica folosinta. Asa ca m-am dus s-o invat sa aseze masa, sa nu puna tacamurile aiurea, caci ea habar n-avea ca furculitele trebuie puse intotdeauna in stanga, cutitele in dreapta, iar paharele in fata farfuriei, tot spre dreapta, incepand cu paharul de tuica, continuand cu cel de vin si sfarsind cu cel de apa. Cand esti gazda, i-am spus, trebuie sa ai grija sa se simta musafirii bine, sa le placa vecinii de masa, ca sa aiba cu cine sa sporovaiasca, nu sa-l asezi pe unchiul de la tara langa vreun coleg de-al tau de la serviciu. Oi avea eu gura cam mare, dar astept o bucata de cozonac facut de mana nora-mii si sa vedeti cum o sa tac. Dar nu inainte sa va urez si eu, cu gura mea de soacra: La multi ani! Sa nu credeti c-ati scapat fiindca s-a sfarsit anul. Vine altul nou, nu?
SFATUL 1
|
SFATUL 2
|
SFATUL 3
|
SFATUL 4
|