x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar S-a redeschis Târgul Ţăranului

S-a redeschis Târgul Ţăranului

de Carmen Dragan    |    16 Mar 2009   •   00:00

Sâmbătă, 14 martie, la ARK-Bursa Mărfurilor, Calea Rahovei nr. 196, A s-a redeschis Târgului Ţăranului Român, organizat de Grupul de Iniţiativă Radu Anton Roman şi Asociaţia Prietenii Muzeului Ţăranului Român.



Bucureştenii au fost invitaţi în curtea unei clădiri de patrimoniu, concepută de arhitectul italian Giulio Magni, unde au putut cumpăra salamuri produse în regiuni ale Italiei, de la nord la sud, din Piemontul de Nord până în Sardinia, aperitive din regiunea Calabria, pecorino din Sicilia. Acestora li s-au adaugat produse tradiţionale româneşti aduse de micii producători de la Fundata, Criţ, Tâlmăcel, Suliţa, Lunca de Jos, Palanca, Brusturoasa.

Târgul Ţăranului este un loc în care produsele tradiţioanle din mai multe regiuni ale ţării sau din state membre ale Uniunii Europene se vor întâlni cu publicul de-a lungul anului 2009. Productorii povestesc de unde vin, unde trăiesc, cum îşi fac produsele şi care sunt reţetele tradiţionale pe care încă le mai folosesc.

 

×
Subiecte în articol: gastronomie