Daca este sa vorbim despre mancarea usoara, trebuie sa spunem in primul rand ca nu trebuie consumata doar vara, ci in tot timpul anului. Daca e sa ne ghidam dupa psihologia omului, iarna suntem tentati sa mancam foarte mult si foarte gras, pentru a putea rezista frigului. Este foarte important sa retinem ca acest obicei este mai degraba unul al animalelor, nicidecum al omului, care are alte posibilitati de a se apara de ger. Un alt aspect este evitarea confuziei intre hrana usoara si regim de slabire. Ultimul este necesar atunci cand tinem la silueta, pe cand in primul caz necesitatea consumarii unor produse mai sarace in calorii vine din nevoia de a ne mentine in forma. Trebuie sa consumam mai putine grasimi. Hrana de calitate gasim in fiecare piata. Mancare usoara inseamna pana la urma o hrana de care esti multumit. Una dintre variante ar fi piept de pui cu cimbru si ulei de masline, care reprezinta grasime pozitiva, pus un pic pe gratar, cu salata. Iar dintr-acestea avem destule, oferta fiind foarte variata in acest sezon. Daca adaugam si frunze de patrunjel care contin fier, salata verde are minerale. Este foarte important sa consumam foarte multa salata verde, pentru ca are un rol activ in stomac, mai ales dupa ce am mancat carne. Ne scapa de problemele deranjante ale balonarii, inmuind stomacul. Apoi, putem sa consumam legume la gratar. Dar nu trebuie sa folosim carbuni, pentru ca nu aduc nici un beneficiu sanatatii noastre din cauza fumului pe care il produc. Putem folosi in schimb tigaia de teflon, care are acelasi efect. La masa de pranz putem combina salatale de legume cu cele de fructe. De exemplu, salata verde cu cateva felii de para sau portocala. Nici spanacul nu trebuie uitat, pentru ca din cauza vitaminelor pe care le contine isi aduce un aport ridicat la mentinearea sanatatii. Il puteti fierbe si servi ca ingredient al unei salate sau ca si garnitura pentru felul de baza.
Trebuie sa tineti cont de disocierea alimentelor. Daca vreti sa consumati carne de vita sau de pui, nici sa nu va ganditi sa puneti alaturi orez, paste fainoase sau cartofi! Va va pica foarte greu la stomac. Mai bine alegeti varianta fructelor si a legumelor proaspete. In perioada aceasta trebuie sa profitam de ceea ce ne ofera natura. Pepenele rosu este cel mai bun exemplu. Si sa nu uitam ca "spala" rinichii. Obiceiul de a lua o singura masa pe zi ar trebui uitat. Masa se serveste de cinci ori pe zi. De dimineata - putin, intre micul dejun si pranz, pranzul, o gustare dupa aceea, seara - ceva usor. Daca nu mancam, stomacul lucreaza in gol, rezultand ulcer, devenim nervosi, memoria ne va lasa.