Bucatele romanesti vor fi prezente la un mare salon gastronomic de la Torino. Cu ajutorul aromelor de branza de burduf si carnati vom atrage mai multi turisti spre meleagurile noastre.
Gustul bucatelor traditionale romanesti se va simti din plin la Salone del Gusto din Torino, Italia. Faptul ca ne vom afla acolo este consecinta implementarii proiectului "Dezvoltarea turismului si agroindustriei in Romania si Muntenegru - Transfer de bune practici si cazuri de succes din Piermont si Valea Aosta catre autoritati, institutii si firme". Camera de Comert si Industrie a Romaniei a fost cea care s-a ocupat de punerea in practica a programului, astfel incat anul acesta, ca rezultat al placutei impresii facute, Romania se va afla pentru prima oara la Salonul gustului.
DETALII
|
Spatiul alocat Romaniei la Salone del Gusto este de 140 mp. Pentru ca acesta sa fie cat mai autentic, CCIR a imprumutat cateva obiecte de artizanat - oale, strachini, ulcioare, stergare - de la Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic, Cultural. Atmosfera este foarte importanta, astfel incat in restaurantul romanesc se va instala si un monitor, unde vizitatorii vor putea urmari imagini din Romania. La fondul sonor s-a renuntat, din cauza faptului ca ar putea fi depasita limita admisa de zgomot. Pentru ca totul sa fie cat mai romanesc, s-a vrut la inceput imbracarea ospatarilor in costume nationale, insa s-a renuntat la aceasta idee, pentru ca exista riscul ca acestea sa se murdareasca.
|