x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sanatate… si dupa post

Sanatate… si dupa post

26 Dec 2004   •   00:00

Sarbatorile de iarna ne-au adus multa bucurie si o masa incarcata cu bucate alese. Este important sa stim sa fim echilibrati.


MARA RADUCANU

NATURAL. Este de preferat consumul legumelor care dau senzatia de satietate
Bucuria Sarbatorilor de iarna are pentru fiecare dintre noi o semnificatie aparte. Mirajul si farmecul lor ne fascineaza, astfel incat indiferent de varsta ne simtim inca niste copii. Este un moment unic cand ne adunam cu totii in jurul mesei pline de "bunatati", de la caltabosi pana la apetisantele si gustoasele prajituri care ne fac cu ochiul frumos asezate in platouri. Mesele copioase nu ne ocolesc, ci, din contra, mergem in vizite cu familia, cu prietenii si... tentatia este mare, iar noi, fara sa ne mai gandim la sanatatea organismului, trecem cu usurinta de la un exces la altul. Astfel, suntem tentati sa mancam cat mai mult si cu pofta, incarcand stomacul.

.

.

REMEDII
Evitati sa veniti la masa cu stomacul gol. Este recomandat inainte de masa un ou fiert pentru a reduce pofta de mancare. Nu mancati cantitati mari de grasimi, care obosesc si ingreuneaza functionarea normala a organismului. Serviti dulciurile la sfarsitul mesei si mancati cat mai putine. Beti cat mai multe lichide, deoarece ele umplu stomacul si diminueaza dorinta de a manca.
×
Subiecte în articol: gastronomie