x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sărbătoarea desertului rece

Sărbătoarea desertului rece

de Cristina Andreea Calin    |    29 Mai 2007   •   00:00
Sărbătoarea desertului rece

Bucureştenii care au trecut pragul Festivalului IceChocoLand au avut parte de un week-end dulce şi răcoritor. Zecile de sortimente de ingheţată şi ciocolată i-au incăntat pe micuţii amatori de dulciuri.

Â
World Trade Centre din Bucureşti a fost asaltat in week-end de o armată de părinţi şi copii. Zeci de sortimente de ingheţată au făcut ca a patra ediţie a IceChocoLand să străngă sub acelaşi acoperiş sute de copii.

Â
INGHEŢATA. Locul de desfăşurare a evenimentului a fost arhiplin incă din prima zi a festivalului. Organizatorii şi-au ţinut promisiunea şi au adus zeci de sortimente de ingheţată. La fiecare stand trebuia să stai căte un sfert de oră. Oferta a fost foarte variată. De la clasica ingheţată cu vanilie pănă la fistic, alune, tiramisu, fructe exotice. Producătorii au pregătit şi o serie de concursuri dulci pentru vizitatori. "Ghiceşte ingredientele ingheţatei şi ciocolatei" a fost unul dintre preferatele copiilor, pentru că au fost premiaţi cu dulciuri. De aceeaşi recompensă s-au bucurat şi cei care au participat la concursurile de karaoke, poezie, desene de mascote, dans.

Â

CIOCOLATA.
Organizatorii nu i-au uitat nici pe iubitorii de ciocolată. Ca şi la celelalte ediţii, au fost expuse spre vănzare sortimente din cele mai diverse: ciocolată neagră, albă, cu umplutură de portocale, căpşuni, alune, rom. Pentru că majoritatea ciocolatei era importată, nici anul acesta preţurile nu au fost pentru toate buzunarele. Se puteau cumpăra insă şi ciocolate mici, căt să iţi satisfaci pofta şi curiozitatea. Acestea costau intre 1 şi 5 lei bucata. Vedeta a fost o făntănă din ciocolată neagră. De la acest stand se puteau cumpăra frigărui de fructe, invelite in ciocolată.


×
Subiecte în articol: gastronomie