x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Semne bune anul are

Semne bune anul are

de Cristina Bazavan    |    07 Ian 2010   •   00:00
Semne bune anul are

Bucătarii români devin din ce în ce mai cunoscuţi pe plan internaţional şi participările lor la evenimente de marcă fac posibilă punerea în valoare a gastronomiei româneşti.



Prolificul 2009
Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, avându-l ca preşedinte pe dl Dumitru Burtea, a avut anul trecut un program deosebit de încărcat, luând parte la nu mai puţin de 27 de evenimente gastronomice atât în ţară, cât şi în străinătate. Reputaţia acestei asociaţii este bine cunoscută pe plan intern, dar a reuşit să se impună şi peste hotare prin diverse activităţi care au pus în valoare echipe şi participanţi individuali. La Istanbul Gastronomy Festival, Global Chefs Challenge, Balkan Culinary Cup, precum şi la evenimentele gastronomice organizate cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a relaţiilor diplomatice dintre România şi Republica Chineză, ori la saloane şi concursuri, ANBCT s-a impus în marea şi preţioasa clasă a bucătarilor mondiali. Anul 2009 a fost un an rodnic pentru membrii şi reprezentanţii acestei stilate asociaţii.

Promiţătorul 2010
Cum un titlu de onoare nu se poate menţine fără participări la competiţii de înaltă ţinută, ANBCT are un program încărcat şi pentru anul 2010. Agenda se deschide, pe plan intern, la 15 ianuarie cu prima participare la ospăţul gastronomic de la Castelul Bran cu "Preparate tradiţionale de iarnă". Începând cu data de 24 ianuarie, inclusiv luna februarie, evenimentele internaţionale se ţin lanţ, primul fiind Congresul WACS din Santiago de Chile,  Adunarea Generală Euro-Toques Internaţional de la Luxemburg, Grand Prix Culinaire Auguste Escoffier, Nisa, Franţa şi Consiliul de Administraţie Euro-Toques Internaţional, Luisenthal, Germania. Întrucât agenda are un program vast, promitem să revenim cu noutăţi şi actualizări ale evenimentelor în derulare.

×
Subiecte în articol: profesionistii