x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Simplitate - O idee cel puţin ingenioasă

0
Autor: Simona Chiriac 19 Iul 2007 - 00:00

Specialităţile italiene nu mai au de mult timp nevoie de nici o prezentare. Le intălnim in orice colţ al lumii ne-am afla, devenind astfel astăzi adevărate preparate universale. In aceste condiţii, nu mai este de mult timp "exotic" să prepari in bucătăriile din Romănia paste aşa cum se mănăncă la Roma, la Parma sau la Florenţa.

Specialităţile italiene nu mai au de mult timp nevoie de nici o prezentare. Le intălnim in orice colţ al lumii ne-am afla, devenind astfel astăzi adevărate preparate universale. In aceste condiţii, nu mai este de mult timp "exotic" să prepari in bucătăriile din Romănia paste aşa cum se mănăncă la Roma, la Parma sau la Florenţa. Unele dintre reţete sunt surprinzător de simple, dar asta nu inseamnă că sunt mai puţin gustoase. De exemplu, Fettuccine Alfredo.

Â

REŢETĂ SIMPLĂ. In varianta originală, numită "Fettuccine al burro" se proceda astfel: se fierbeau pastele mai late, numite fettuccine (au aspectul unor pănglicuţe lungi) şi se amestecau cu unt foarte cremos şi parmezan de cea mai bună calitate. In rest, doar un pic de piper negru proaspăt răşnit. Cel care a transformat această reţetă in legendă a fost, se pare (spun asta pentru că şi in acest caz există controverse) Alfredo di Lelio, proprietar şi, in acelaşi timp, bucătar la restaurantul Alfredo alla Scrofa din Roma. Ei bine, in 1914 el a modificat un pic reţeta, folosind o cantitate mult mai mare de unt cremos şi parmezan, adău-găndu-le atăt inainte, căt şi după ce pastele erau servite in boluri. Pastele erau intr-adevăr mai gustoase aşa, dar totuşi ingeniozitatea preparării lor nu făcuse senzaţie. Incă...

Â

REŢETĂ SPECIALĂ. Totul avea să se schimbe in 1927, atunci cănd doi actori americani celebri in epocă, şi-au petrecut luna de miere la Roma. Legenda spune că ei au servit masa in fiecare zi la restaurantul lui Alfredi di Lelio şi s-au indrăgostit de specialitatea casei: Fettuccine Alfredo. Actorii i-au dăruit chiar ingeniosului bucătar o furculiţă pentru paste cu totul şi cu totul din aur. Mai mult, ei au adus in Statele Unite ale Americii reţeta de Fettuccine Alfredo. Restaurantul italian este renumit astăzi şi pentru vedetele ce au servit căndva specialitatea inventată de Alfredo de Lelio: Ava Gardner, Richard Burton, Liz Taylor sau Sophia Loren. La ocazii speciale, oaspeţii restaurantului pot să folosească furculiţe din aur atunci cănd servesc renumitele paste.

Aceasta este povestea. Căt este de reală se pare că nu ştie nimeni cu certitudine. Cu toate acestea, nu e chiar atăt de greu să vă simţiţi ca nişte vedete. Pregătiţi o porţie apetisantă de Fettuccine Alfredo şi savuraţi-o pe indelete, iar dacă vreţi să fiţi originali, modificaţi un pic reţeta. Pregătiţi-vă apoi pentru ceva minunat.

Fettuccine Alfredo

Ingrediente: 450 g paste fettuccine, opt linguri de unt foarte cremos, doi căţei de usturoi, 600 ml smăntănă degresată, 350 g parmezan, o jumătate de linguriţă de piper negru, sare, 200 g crevete decorticate.

Preparare: Se fierb mai intăi pastele intr-o oală cu apă in care s-a adăugat sare, eventual puţin ulei ca să nu se lipească. In timpul acesta se topeşte untul intr-o tigaie şi se căleşte puţin usturoiul zdrobit, aproximativ un minut. Se adaugă 400 ml smăntănă, se acoperă tigaia cu un capac şi se lasă la foc mic incă cinci minute, amestecănd din cănd in cănd. Cănd s-a infierbăntat foarte bine sosul, se adaugă pastele scurse de apă, restul de smăntănă, brănza parmezan, sarea, piperul şi crevetele fierte in apă clocotită timp de un sfert de oră. Se mai lasă puţin pe foc, căt să se omogenizeze, amestecănd foarte bine, apoi se servesc cu parmezan ras deasupra.

Citeşte mai multe despre:   gastronomie,   alfredo,   fettuccine,   fettuccine alfredo

 

Ştiri din .ro




Mai multe titluri din categorie

Cât de stresantă e boala Covid? Analizăm „Epidemia singurătăţii” la Dosar România

Cât de stresantă e boala Covid? Analizăm „Epidemia singurătăţii” la Dosar România
Galerie Foto Pandemia de coronavirus a devenit stresantă pentru noi toţi, iar frica şi anxietatea pot fi copleşitoare pentru adulţi, dar şi pentru copii. Cum resimt românii izolarea cauzată de pandemie, aflăm ...

Produse de ingrijire esentiale pentru fiecare tip de par

Produse de ingrijire esentiale pentru fiecare tip de par
Modul in care alegi sa-ti ingrijesti si sa-ti aranjezi parul poate spune foarte multe despre tine, cel putin la prima vedere. De aceea este important sa alegi cea mai buna rutina de ingrijire a parului, in acord cu...

Trucuri de stil personal pentru un look mereu impecabil

Trucuri de stil personal pentru un look mereu impecabil
Orice femeie doreste sa arate cat mai bine, in orice context, fie ca este vorba de locul de munca, plimbare sau o ocazie speciala. Atentia acordata detaliile, cum ar fi accesoriile si incaltamintea, coafura si alegerea...

Sfaturi practice pentru amenajarea spatiilor mici din casa

Sfaturi practice pentru amenajarea spatiilor mici din casa
Este intotdeauna o placere sa amenajezi sau sa redecorezi spatii din casa, fiind modul prin care iti pui amprenta personala asupra ambientului general. Insa, de multe ori, treaba devine mai dificila atunci cand avem de...

Chefi la cuţite, din nou lider de audienţă pe toate segmentele de public

Chefi la cuţite, din nou lider de audienţă pe toate segmentele de public
Galerie Foto Şi marţi  seara, telespectatorii au ales Chefi la cuţite. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență atât la nivelul publicului comercial, cât şi la nivelul publicului urban şi naţional. Co...

Chefi la cuțite, lider de audienţă pe toate segmentele de public

Chefi la cuțite, lider de audienţă pe toate segmentele de public
Galerie Foto Luni seara, Chefi la cuţite a câștigat din nou lupta pe toate categoriile de public. Show-ul difuzat de Antena 1 s-a impus ca lider de audiență la nivelul tuturor segmentelor de public. Conform Kantar Media,...

(P) Tot ce trebuie să știi despre CBD

(P) Tot ce trebuie să știi despre CBD
Galerie Foto CBD-ul este un compus natural, cu o influență unică asupra corpului uman. Continuă să citești pentru a afla ce este mai exact CBD-ul și cum influențează acesta bunăstarea ta. Ce este mai exact...

Program special de sărbătoare la Antena 1

Program special de sărbătoare la Antena 1
Galerie Foto La ceas aniversar, în anul în care românii au demonstrat că sunt #deneoprit atunci când vine vorba să întindă o mână de ajutor, Antena 1 le aduce trei zile cu program special de sărbătoare, în care vor avea...

Șerban Copoț și Dan Badea, victime la roastul iUmor, duminică, de la 20.00, la Antena 1

Șerban Copoț și Dan Badea, victime la roastul iUmor, duminică, de la 20.00, la Antena 1
Galerie Foto Cel de-al nouălea sezon iUmor se apropie de final, dar nu înainte a-și răsfăța fanii cu o ediție specială de roast, ce va fi difuzată duminică, 29 noiembrie, dată la care Antena 1 aniversează 27 de ani de...

Grupa lui Ștefan Bănică, cea considerată cea mai puternică din acest sezon X Factor, intră în Bootcamp!

Grupa lui Ștefan Bănică, cea considerată cea mai puternică din acest sezon X Factor, intră în Bootcamp!
Galerie Foto Grupa de fete cu vârsta sub 24 de ani al cărei mentor este, anul acesta, Ștefan Bănică, va trăi emoțiile Bootcamp-ului săptămâna aceasta, când X Factor se vede în porție dublă, joi și vineri, de la ora...

Povestea fascinantă a castelului de la Miclăușeni

Povestea fascinantă a castelului de la Miclăușeni
Galerie Foto Foarte puțin cunoscut, Castelul Miclăușeni este una dintre bijuteriile arhitecturale ale României, care poartă însemnele heraldice ale cavalerilor teutoni. Situat în apropierea orașului Roman, pe DN 85, castelul...

Cum ne mai ducem în vacanță

Cum ne mai ducem în vacanță
Galerie Foto Turismul se adaptează la situația actuală și la ceea ce ar putea aduce viitorul apropiat. Românii au înțeles că totul a devenit impredictibil, dar nu au renunțat la speranța de a mai putea pleca în vacanțe....

Jurații iUmor, luați la ”roast” în zi de aniversare! Irina Margareta Nistor: ”E răzbunarea lui Sandokan!”

Jurații iUmor, luați la ”roast” în zi de aniversare!  Irina Margareta Nistor: ”E răzbunarea lui Sandokan!”
Galerie Foto Cel de-al nouălea sezon iUmor se apropie de final, dar nu înainte a-și răsfăța fanii cu o ediție specială de roast, ce va fi difuzată duminică, 29 noiembrie, dată la care Antena 1 aniversează 27 de ani de...

Campania iMapp Bucharest, premiată

Campania iMapp Bucharest, premiată
Campania internațională de solidaritate „One World. One Heart”, lansată anul acesta de iMapp Bucharest, în plină carantină generată de pandemie, a fost aleasă, prin votul publicului, ca fiind câştigătoare...

Creați un dormitor de poveste cu lenjeriile de pat de la Finette!

Creați un dormitor de poveste cu lenjeriile de pat de la Finette!
Dormitorul copiilor poate fi transformat acum într-o scenă de basm prin intermediul lenjeriilor de pat de la Finette. Acest magazin online aduce în atenția publicul său țintă o colecție impresionantă de...
Serviciul de email marketing furnizat de