Potrivit cumvaplace.ro, se face ușor și este foarte gustoasă și sățioasă.
INGREDIENTE
-
6 fire de praz
-
1 folie cu bacon feliat
-
1 capățână de usturoi
-
2 linguri rase de zahăr
-
1 l de supă stoc de legume (sau apă)
-
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
Citește pe Antena3.roCum arată și ce este Pando, cel mai mare organism viu din lume: Crește încontinuu de zeci de mii de ani și ocupă 40 de hectare de teren -
5 linguri de vin alb (opțional)
-
200 g smântână
-
50 g unt
-
Fulgi de chili (opțional)
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți feliile de bacon, desprinse cu grijă unele de altele, să nu se rupă, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați apoi în cuptorul bine încins și coaceți aproximativ 7-10 minute, până ce feliile de bacon au devenit rumene și crocante.
- Gătiți usturoiul în untul topit. Nu mai mult de 2-3 minute, apoi puneți deasupra prazul feliat, sare, piper și puțin chili, dacă vă place. Țineți pe foc 15-20 de minute.
- După ce prazul a început să se rumenească, puneți zahărul și mai țineți pe foc doar cât să se topească granulele.
- Apoi puneți vinul. Dacă vor mânca și copiii, săriți pe acest pas. Dacă nu, și alegeți să-l folosiți, vinul va îmbogăți gustul și aroma supei.
- După ce și vinul a fiert 1-2 minute, cât să se evapore alcoolul, turnați supa stoc și aduceți la temperatura de fierbere.
- Turnați smântâna și pasați supa cu mixerul vertical.
- După ce puneți supa-cremă în farfurii, adăugați un praf de piper și fâșii de bacon crocant. Delicios e puțin spus!