Atunci cand vorbim despre consumul de morcovi, ne gandim automat si la o vedere foarte buna. Si nu este gresit, pentru ca acestia contin o cantitate foarte mare de vitamina A, care nu numai ca ne ajuta ochii, ci si pielea, cresterea si rezistenta la infectii.
Mai mult de atat, un grup de cercetatori americani a descoperit ca atunci cand consumam morcovi in mod frecvent, nivelul de colesterol din organism scade. Datorita beta carotenului - una dintre cele mai cunoscute substante care intra in alcatuirea morcovului - riscul de a face cancer sau alte boli cronice scade catre minim in cazul in care "rontaim" macar un morcov zilnic. Si natura ne-a pus la dispozitie posibilitatea de a-i consuma in orice anotimp al anului, asa incat ne este foarte usor sa ne pastram sanatosi. Tot despre morcovi se spune ca poarta o energie masculina care sporeste fertilitatea si dizolva iluziile. PREPARARE. Morcovii pot fi serviti ca atare, ca un fruct. Aceasta varianta este cea mai indicata, pentru ca atunci cand sunt gatiti isi pierd mare parte din vitamine. Chiar si cand ii curatam, distrugem o parte din acestea. (Cristina Catana)Citește pe Antena3.ro