x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Un pahar cu arome

Un pahar cu arome

de Francisca M. Catana    |    05 Iul 2006   •   00:00
Un pahar cu arome
BARUL CASEI
Luna lui Cuptor si-a intrat pe deplin in drepturi, o data cu primele zile de canicula. Palarii, evantaie sau haine vaporoase, nimic nu pare sa satisfaca nevoia de racoare pe care si-o doreste fiecare. Solutii insa exista. Avand in vedere ca americanii tocmai si-au sarbatorit in aceasta perioada ziua nationala, am putea trai un pic in spiritul lor, savurand racoarea dintr-un shake cu gheata. In Statele Unite ale Americii, shake-ul este o bautura preparata din lapte si inghetata, la care se adauga fructe proaspete sau ciocolata.

In alte tari, precum Canada, Anglia sau Australia, shake-ul se poate prepara intr-un alt mod, ingredientul de baza ramanand totusi laptele. Aromele de vanilie, ciocolata, capsuni sau banane sunt cele mai frecvente intr-un shake. Inghetata de vanilie este intotdeauna o baza importanta pentru shake-urile cu fructe. Ele constituie un supliment nutritional excelent in lunile de vara, cand canicula impiedica o alimentatie corespunzatoare.

Shake-ul a aparut prima data in anul 1885 si continea, pe langa lapte, si putin whisky. Bautura a fost initial conceputa pentru copii sau pentru convalescenti. Astazi este nelipsit din meniul oricarui restaurant care si-a expus terasa de vara, spre bucuria tuturor.

Varietatile de shake nu fac decat sa raspunda cat mai multor gusturi. Unii prefera shake-urile cu diverse fructe, cu morcovi si cu rosii. Altora le plac insa shake-urile cu ciocolata sau cu cacao si mai putin cele cu capsuni, care dupa parerea unora au un gust usor artificial.

Shake-urile cu fructe contin necesarul de vitamine si de proteine de care organismul are nevoie in cazul persoanelor care s-au hotarat ca vara aceasta sa obtina o silueta de invidiat.

SHAKE CU BANANE

  • INGREDIENTE: doua linguri cu inghetata de vanilie, o banana, doua lingurite cu miere de albine, cuburi de gheata.
  • PREPARARE: Se amesteca inghetata, banana si mierea intr-un blender. Se toarna apoi toata compozitia intr-un pahar cu picior si se adauga cuburile de gheata. Se serveste imediat.
  • ×