x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Util

Util

06 Iun 2005   •   00:00

  • 7 iunie 2005
  • USCAREA CARNII. Pastrama... Un pahar de must... Miros imbietor de carne pusa pe gratar care te ameteste. Dar cum se face pastrama? Mai intai trebuie sa alegeti din ce fel de carne vreti sa o faceti. Cele mai gustoase sunt cele din carne de oaie si de capra, dar sunt persoane carora le place foarte mult pastrama de vita sau de porc.

    Apoi, dupa ce ati sacrificat animalul, lasati carnea sa se raceasca si sa se zvante la frigider. Dupa aceasta o puneti la saramura. Dupa ce a stat acolo o saptamana (sau ceva mai mult de atat, in functie de necesitate), se scoate, se clateste cu apa rece si apoi se scurge. Dupa aceea, o agatati la vant, dar intr-un loc unde sa fie umbra, si o tineti acolo pana se se va usca.

    Atunci cand s-a uscat bine, dati jos fasiile de pastrama. Alegeti pentru pastrare camere unde nu este umiditate deloc, unde este rece, unde nu patrund razele soarelui si mai ales unde nu pot patrunde mustele. Daca veti respecta aceste sfaturi, puteti pastra pastrama chiar si cativa ani.

    In cazul in care cumparati carnea pentru pastrama de la magazin, trebuie sa alegeti bucatile intrepatrunse cu grasime, dar si cu muschi.

    Inainte de a alege aceasta varianta pentru pastrarea carnii trebuie sa stiti ca, prin uscare, calitatile nutritive ale preparatelor scad.

    ×
    Subiecte în articol: gastronomie