x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber De ce pisicile preferă să se ascundă în cutii de carton

De ce pisicile preferă să se ascundă în cutii de carton

de Redacția Jurnalul    |    18 Dec 2023   •   21:15
De ce pisicile preferă să se ascundă în cutii de carton
Sursa foto: Hepta

Iubitorii de pisici știu că micile feline adoră să se ascundă în cutii de carton. Deși este o preferință care ne amuză, are semnificații mai complexe.

Iată care sunt motivele pentru care pisicile intră în orice cutii de carton le ies în cale , potrivit futurism.com:

Adăpost: Pisicile sunt animale de pardă iar în sălbăticie au nevoie de un loc sigur și ascuns de unde pot să observemediul înconjurător și se simt, totodată, protejate de pericole. Cutiile de carton oferă un adăpost perfect și o senzație de siguranță.

Căldură: Cartonul izolează, iar pisicile găsesc astfel un loc sigur și cald. Ele adoră să se strecoare în spații închise, împrejmuite, care să le ofere senzația de securitate.

Reducerea stresului: Cutiile pot fi un refugiu pentru micile feline în momente de stres sau anxietate. Atunci când se simt speriate, pisicile pot căuta un loc liniștit unde să se retragă, iar cutiile le oferă acest spațiu reconfortant.

Instincte de vânătoare: Pisicile sunt vânători nativi și le place să observe mediul înconjurător fără a fi văzute Cutiile sunt un fel de locuri strategice de unde pot urmări mișcările din jur și pot simula un post de vânătoare.

Textura: Pisicile iubesc să își ascută gheruțele pe suprafețe noi iar cartonul are o textură plăcută pentru zgâriat.

Curiozitate și explorare: Pisicile sunt foarte curioase și le place să exploreze mediul înconjurător. Cutiile de carton reprezintă un obiect nou și interesant pentru ele, iar asta le face să creadă că în cutii sunt secrete pe care încă nu le-au descoperit, scrie dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: pisici cutii carton