x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ceasul de 11 milioane de dolari

Ceasul de 11 milioane de dolari

de Catalin Budescu    |    19 Feb 2006   •   00:00
Ceasul de 11 milioane de dolari

Compania de ceasuri de lux Patek Philippe detine recordul celui mai scump ceas din lume.

Modelul "Henry Graves", prezentat in 1933, dupa noua ani de fabricatie, a fost vandut in 1999 pentru suma de 11 milione de dolari

Compania Patek Philippe a fost fondata in 1839, la Geneva, de doi refugiati polonezi, Antoine Norbert de Patek si Francois Czapek, fiind cumparata in 1932 de catre familia actualului presedinte-director general, Philippe Stern. Cu o productie totala de 30.000 de ceasuri de lux pe an, Patek Philippe are un rol aparte in lumea orologeriei traditionale elvetiene.

Inca de la infiintare, Patek Philippe a produs modele de exceptie, urmand propriile criterii de calitate. "Patek Philippe nu a fost niciodata o marca in pas cu tendintele modei si nu si-a schimbat strategia. Valoarea adaugata de Patek Philippe este durabilitatea ceasurilor in timp", explica Philippe Stern.

Urmand aceeasi idee, sloganul Patek Philippe este: "Nu veti fi niciodata posesorii unui Patek Philippe, ci doar gardieni pentru generatiile viitoare". Brandul Patek Philippe inseamna exclusivitate, ceasurile avand propria lor viata, fiind in acelasi timp si valori patrimoniale ce demonstreaza statutul detinatorului.

SUTE DE MII DE EURO. Ceasurile Patek Philippe au preturi ce se invart in jurul a 200.000-500.000 de euro, pentru modele complicate, cum este cazul modelul 3939, care costa aproximativ 380.000 de euro - fiecare exemplar fiind atent verificat de insusi Philippe Stern, respectiv 210.000 de euro pentru modele mai putin complicate. Colectionarii se grabesc insa sa achizitioneze aceste modele exceptionale.
×
Subiecte în articol: high-life philippe patek patek philippe