x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum să îți completezi ținuta cu accesoriile potrivite: sfaturi și recomandări

Cum să îți completezi ținuta cu accesoriile potrivite: sfaturi și recomandări

30 Aug 2024   •   13:30
Cum să îți completezi ținuta cu accesoriile potrivite: sfaturi și recomandări
Sursa foto: Shutterstock/Cum să îți completezi ținuta cu accesoriile potrivite: sfaturi și recomandări

Accesoriile sunt nota finală care te ajută să ai o ținută remarcabilă, indiferent de contextul în care ești invitată. Chiar și o ținută banală de zi se transformă într-una care captează atenția, dacă știi ce anume să alegi în materie de accesorii.

Astfel, dacă nu îți mai găsești inspirația, ți-am pregătit în acest articol câteva sfaturi și recomandări despre cum șă îți completezi ținuta cu accesoriile potrivite. 

Înțelege importanța bijuteriilor

Înainte de toate, trebuie să realizezi că bijuteriile și accesoriile nu sunt doar niște adăugiri la ținuta ta. Ele vin ca o prelungire a personalității, ca o carte de vizită care exprimă stilul și personalitatea ta. Un colier elegant sau o pereche de cercei strălucitori pot schimba dinamica unei ținute, pentru o notă de rafinament. 

De exemplu, dacă alegi o rochie neagră tip creion, o poți transforma în totalitate dacă o asociezi cu accesorii statement, dar și cu o brățară sau colier din aur alb. Pentru a le avea mereu la îndemână, caută un magazin bijuterii care să devină acel prieten la nevoie, la care să apelezi de fiecare dată pentru o alegere potrivită. 

Identifică stilul personal

Dacă ești într-o tranziție de stiluri sau te identifici în mai multe ținute care nu se completează, este momentul potrivit să faci o curățenie în garderobă și alegeri. Odată ce ești adepta unui stil personal, știi ce anume să alegi în materie de accesorii și obții mai multă claritate despre cum să completezi ținuta.

Ești o persoană care preferă minimalismul și eleganța discretă? Sau poate îți stă mai bine într-o ținută elegantă, cu multe pete de culoare. Indiferent care este stilul tău, rămâi fidelă celui care te caracterizează, pentru a alege accesoriile adecvate. Când l-ai ales, optează pentru bijuterii și accesorii de la piese delicate din aur, până la bijuterii mari, pline de personalitate. 

 

Ține cont de paleta de culori și texturi

Indiferent de evenimentul la care ești invitată, sau oriunde alegi să îți petreci timpul, când îți accesorizezi ținuta, ține cont de paleta de culori. Există câteva sfaturi pe care le poți lua în considerare în acest caz:

  • Contrastează: dacă ai ales o ținută monocromatică, atunci accentul va cădea pe o pereche de cercei într-o culoare îndrăzneață sau într-o formă asimetrică;

  • Pentru o ținută în tonuri calde, poți să te îndrepți spre accesorii aurii, iar pentru cele în tonuri reci, argintul este câștigător. 

Mixarea texturilor poate adăuga un plus de strălucire vizuală. O brățară din piele combinată cu un inel din aur creează un contrast atât plăcut, cât și modern. Astfel, experimentează până când accesoriile vorbesc despre tine și îți completează ținuta, de la culori până la texturi. 

 

Nu uita de celelalte detalii ale ținutei

O ținută este completă atunci când alegi pantofii și geanta. Practic, sunt nota de final, dar care vin ca o completare pentru o imagine de invidiat. Prin urmare, atât pantofii cât și geanta trebuie să se potrivească cu hainele pe care le alegi pentru un look echilibrat. 

Această regulă este de multe ori ignorată, însă asortarea pantofilor și a genții cu restul bijuteriilor, cât și cu hainele purtate, oferă o poveste structurată despre persoana în cauză. Pentru o ținută casual, o geantă structurată poate adăuga un plus de rafinament, iar pentru o ținută formală, optează pentru o geantă cu detalii moderne.

În ceea ce privește pantofii, dacă porți o pereche negri, o geantă în aceeași culoare va crea un look coordonat și elegant. Pentru o imagine armonioasă, dar în același timp elegantă, încearcă să asortezi pantofii cu tonul general al ținutei. Pantofii bej se potrivesc perfect cu o ținută în tonuri deschide, de exemplu. 

Așadar, cu aceste sfaturi și recomandări, cu siguranță vei obține o ținută care să capteze atenția, dar nu în ultimul rând, te va face pe tine să te simți și să arăți bine. 

×