x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Lux pe patru roti

Lux pe patru roti

de Catalin Budescu    |    20 Aug 2005   •   00:00
Lux pe patru roti

Segmentul marcilor si modelelor auto din clasa de lux au atras ca un magnet numai in acest an - pana acum - peste 2.000 de romani, care au optat pentru o astfel de "bijuterie".

Masini de sute de mii de euro cu motoarele capabile de performante uluitoare, dotari de exceptie si sute de cai putere. Segmentul marcilor si modelelor auto din clasa de lux au atras ca un magnet numai in acest an - pana acum - peste 2.000 de romani care au optat pentru o astfel de "bijuterie".

Asa cum foarte bine se stie, piata auto din Romania a cunoscut in acest an o adevarata "explozie" in privinta numarului de automobile vandute. Nu mai este un secret pentru nimeni ca numarul oamenilor cu bani creste de la an la an, iar gusturile acestora se indreapta, cum este de asteptat, spre automobile pe masura puterii financiare dobandite. Conform statisticilor reaalizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), romanii au cumparat: opt Maserati (dintre care unul in luna iulie), trei modele Lincoln (unul in iulie), 33 de Lexus (sapte in iulie), 18 modele Jaguar (doua in iulie), 17 Infiniti (toate in cursul lunii iulie) si zece modele Cadillac (doua in iulie).

FLOTA GERMANA. Iar daca e sa tinem cont si de vanzarile avute de "partea germana", cifrele raportate la situatia economica nu foarte roza a majoritatii romanilor sunt de-a dreptul ametitoare. Mercedes, de exemplu, a vandut pe partea de autoturisme de la inceputul acestui an si pana la sfarsitul lunii iulie nu mai putin de 586 de autoturisme, 111 dintre acestea in cursul lunii trecute. La acest numar putem sa adaugam si modelele vandute de catre rivalii de la BMW - 731 la numar (125 in iulie) si Audi - 732 (din care 137 luna trecuta). Pe categoria supersport, in afara de Maserati, si vanzarile de autoturisme Porsche au fost peste asteptari. Astfel, 46 de modele cu preturi (ce includ taxa vamala, accize si TVA) intre 53.942 si 150.507 euro si-au gasit cumparatori de la inceputul anului si pana luna trecuta.

MIILE DE EURO. Cele mai scumpe doua modele Mercedes, care beneficiaza si de un pret pentru Romania, sunt modelele S 500 (circa 105.029 de euro) si SL 350 (93.190 de euro). De asemenea, daca e sa vorbim de bani, putem mentiona modelul Maserati Quattroporte, care poate ajunge la circa 122.916 euro, cel mai "ieftin" fiind Coupe GT, care costa "doar" 103.701 euro. In cazul modelelor marcii Lexus, cel mai scump dintre ele este GS300 3.0 V6 President, cu un pret de 67.056 de euro, iar cum gusturile nu se discuta, puteti sa mai alegeti fie un Jaguar XK8 4.2 V8 Coupe, cu peste 101.000 de euro, fie un Cadillac Escalade 6.0 V8 de 92.370 de euro sau poate unul dintre cele mai scumpe doua modele de la BMW - 645Ci Coupe - 87.937 de euro respectiv 730dA - 72.507 euro.

MAJORITATEA IN LEASING
Totodata, ramane de remarcat si faptul ca majoritatea modelelor de lux achizitionate a fost facuta in sistem de leasing si foarte putine dintre aceste masini cumparate cu banii jos. Oricum, numarul autoturismelor de lux care circula pe soselele Romaniei este in realitate cu mult mai mare, iar modelele si marcile, mult mai variate, printre acestea numarandu-se si mult-mediatizatele Rolls-Royce Phantom, Maybach, Lamborghini, Bentley sau Ferrari, care sunt cumparate ori inmatriculate in afara si aflate in proprietatea unora dintre conationalii nostri.
×
Subiecte în articol: high-life iulie