x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Mihaela Drafta:10 recomandări vestimentare în 2013!

Mihaela Drafta:10 recomandări vestimentare în 2013!

de Sebastian S. Eduard    |    29 Ian 2013   •   22:51
Mihaela Drafta:10 recomandări vestimentare în 2013!

Revenită în decembrie în lumina reflectoarelor cu colecţia “Glitter”(destinată zonei de cocktail şi a evenimentelor speciale din viaţa femeilor) Mihaela Drafta ne face zece recomandări stilistice de care iubitoarele modei pot ţine cont în 2013…

1. Verdele smarald. Culoarea este folosită de majoritatea designerilor pentru sezonul primăvară-vară 2013. Daca optaţi pentru această culoare, ţineţi cont că poate fi accesorizată cu colori neutre (negru, bej) sau în combinaţii atipice (albastru, roşu). Deasemenea, verdele smarald poate fi regăsit cu uşurinţă la sandale şi pantofi.

2. Tricotajele.  Ele au fost vedeta anului trecut, dar rămân în actualitate şi în sezonul primăvară-vară 2013. Întâlnim tricotaje din fire de mătase, lameuri, sub formă de rochii, fuste lungi sau jachete.

3. Volumetriile. Întâlnim mâneci largi, în combinaţii de rochii în formă de A, cu volane, sau ca pardesie volumice.

4. Croitoria aparent nefinisată. A fost, până de curând, o direcţie mai puţin vizibilă. Minimalistul nefinisat a pornit din Japonia şi Coreea şi trece acum spre zona antifashion, mai puţin glamuroasă. Mai exact, vorbim de materiale cu cusături nefinisate care, la prima vedere, pot părea greşeli de croitorie.

5. Motivele florale.
În majoritatea colecţiilor primăvară-vară 2013 avem de a face cu rochii, bluze în diverse texturi, cu imprimeuri de flori mari sau mici, în culori vii care te duc cu gândul la veselia verii, la plantele din diverse zone ale lumii. Dolce&Gabbana are o colecţie superbă în acest sens, în broderie, la fel şi Chanel, Prada sau Chloe.

6. Culorile tari.
Galbenul canar şi rozul electric se regăsesc în colecţii de haine în forme extravagante.

7. Stilul retro. Sunt în vogă pantalonii uşor şifonaţi care îţi aduc aminte de divele anilor ’40, din vremea în care pantalonii feminini intraseră în circuit.

8. Rochiile geometrice. Se poartă rochiile cu buzunare voluminoase, cu cordoane şi măneci supradimensionate.

9. Costumele unisex lungi. Vorbim aici de costume cu tentă masculină, din stofă de foarte bună calitate, accesorizate cu cămăşi transparente şi chiar cu helănci. Costumele pot fi realizate şi din materiale preţioase, din Tweed sau materiale scoţiene pentru zona de zi.

10. Blue jeans.
Se poartă acel jeans albastru, care te duce cu gândul la primele modele din istorie. Jeansul se regăseşte în fuste midi (până la o palmă deasupra gleznei), în fusta creion şi chiar la rochii lungi.

×