x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Moda de lux pentru Sarbatori

Moda de lux pentru Sarbatori

de Catalin Budescu    |    10 Dec 2005   •   00:00
Moda de lux pentru Sarbatori

Tendintele modei feminine pentru iarna acestui an reprezinta o imbinare de stiluri - avand in prim plan ecoul costumului istoric si stralucirea starurilor de cinema. Declaratia de eterna eleganta in acesta iarna este catifeaua.

Tendintele modei feminine pentru iarna acestui an reprezinta o imbinare de stiluri - avand in prim-plan ecoul dramaticului costum istoric si stralucirea starurilor de cinema.

Designerii au continuat sa se inspire pentru aceasta iarna din costumele istorice sau haine "vintage", aducand in prim-plan haine din epoca victoriana si edwardiana. In acest sezon este adus un omagiu mostenirii rusesti - rochii inspirate din moda populara ruseasca sau din perioada tarista, cu broderii si diverse motive imprimate.

SARBATORI DE CATIFEA. Catifeaua, un material asociat de cele mai multe ori cu ceremoniile de bal americane, este declaratia de eterna eleganta in aceasta iarna, mai ales in tinutele de seara pentru Sarbatori. Case celebre precum Louis Vuitton, Armani si Bottega Veneta au prezentat catifeaua in colectiile lor de iarna. Astfel, a devenit oficiala purtarea catifelei sifonate, iar designerii o folosesc atat ca material pentru hainele de zi, cat si pentru cele de seara. Incaltamintea din catifea si gentile sunt modalitatile cel mai usor de adaptat acestei tendinte. Mantoul rusesc este omniprezent in moda acestei ierni. Pentru Sarbatorile de iarna designerii propun tinute din materiale stralucitoare, intens decorate. Este evidentiata silueta supla, toate atributele feminine fiind accentuate de sicul sofisticat imbinat cu romantismul rochiilor din trecut.

NEGRU SI MASCULIN. Culoarea neagra este din nou protagonista. In acest sens, "declarata" lui Karl Lagerfeld pentru iarna lui 2005 este negrul. De asemenea, Chanel mizeaza pe pardesiul de culoare neagra - elementul central al colectiei. Look-ul usor masculin si tineresc predomina in creatiile majoritatii designerilor. Haine scurte, pe talie, pantaloni scurti si un element mai nou - fusta-pantalon. Acest look urban este completat de stilul aviator. Este cazul Prada, care se intoarce la origini, la siluete delicate, tesaturi stralucitoare si fine, nylon, imprimeuri si simboluri grafice diversificate care evidentiaza simtul estetic populist/comunist al Miucciei.

ROSU SI FEMININ. Se poate observa totodata preferinta unanima a designerilor pentru volum - rochii si fuste bufante, ample, cu volane - , dar si bluze cu gulere complicate si maneci largi. In ceea ce priveste tendintele pentru haute-couture si mai ales pentru Sarbatorile de iarna, creatiile propuse de designeri subliniaza in primul rand feminitatea. Este cazul lui Valentino, celebrul designer reusind sa transpuna in creatiile sale pentru aceasta iarna viziunea sa asupra feminitatii. Croiala de maestru, tesaturi atent selectionate, rochii mulate, cu efect de sculptura, in negru sau ivoire, accesorizate cu blanuri sau cu broderii de cristale - cuvantul de ordine: stralucire. Paleta de culori se intinde de la ivoire, beige, alb sau bronz pana la negru, rubiniu, ametist, indigo, precum si auriu.

TRIBUT PENTRU DIOR
La Dior, John Galliano aduce un tribut marelui maestru Christian Dior, la implinirea a 100 de ani de la moartea sa. Galliano aduce in prim-plan noul look al anilor 1947, cu rochii din materiale transparente, cu imprimeuri colorate, evidentiind silueta. Rochiile lui Galliano sunt extravagante, dar in acelasi timp angelice, complicate si foarte feminine. Galliano nu are preferinte in ceea ce priveste culoarea, mizand insa foarte mult pe transparenta si senzualitate.
×
Subiecte în articol: iarna high-life