x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Salonul mondial de ceasuri si bijuterii - Lux la Baselworld

Salonul mondial de ceasuri si bijuterii - Lux la Baselworld

de Catalin Budescu    |    09 Apr 2006   •   00:00
Salonul mondial de ceasuri si bijuterii - Lux la Baselworld

In perioada 30 martie-6 aprilie a avut loc la Basel, in Elvetia, cea mai mare expozitie mondiala de bijuterii si ceasuri de lux denumita "Baselworld". Salonul a fost considerat cel mai important eveniment al industriei de profil.

Expozitia a avut o suprafata de 160.000 mp., unde s-au intalnit peste 2.200 de expozanti din peste 45 de tari, provenind din sectorul orologeriei de lux, al bijuteriilor si pietrelor pretioase, precum si din sectoare conexe. Organizatorii au primit peste 90.000 de vizitatori dornici sa descopere noile tendinte, ultimele inovatii si creatii din domeniu. Intr-o ambianta rafinata si eleganta, producatori de renume mondial din industria ceasurilor si bijuteriilor de lux si-au expus oferta si noile tendinte in materie de ceasuri si bijuterii. Selectia de produse expuse a fost unica, fiind singurul loc din lume ce i-a reunit pe cei mai importanti producatori de ceasuri si bijuterii din intreaga lume. Expozitia a fost impartita in sase sali, in functie de tipul de produse de lux: marci de ceasuri, marci de bijuterii si pietre pretioase, existand pavilioane nationale, in functie de tara de provenienta.

CONTRAFACERI. Pentru Elvetia, segmentul ceasurilor de lux a inregistrat rezultate excelente in anul 2005, cand exporturile de ceasuri si bijuterii au depasit 7,6 miliarde euro, cu o rata de crestere de 10,9% pe an. Sectorul ceasurilor de lux elvetiene este insa puternic afectat de produsele contrafacute, cu o medie de circa 40 de milioane de ceasuri contrafacute anual si venituri de aproximativ 500 milioane euro.

×
Subiecte în articol: high-life ceasuri bijuterii