x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Cu psihologul la... piscină! Ce spune despre tine felul în care înoți?

Cu psihologul la... piscină! Ce spune despre tine felul în care înoți?

11 Mai 2014   •   11:24
Cu psihologul la... piscină! Ce spune despre tine felul în care înoți?

 Indiferent de stilul de înot abordat de fiecare dintre noi, păstrăm unele tipuri de mişcări dictate inconştient, care demască unele aspecte legate de caracter. În realitate, este vorba de analiza comportamentului în timpul înotului, în care diferite gesturi pot dezvălui o anumită structură a psihicului, determinată genetic, dar şi educaţional. Spre exemplu, gesturile bruşte din timpul oricărui stil de înot demască un sistem nervos foarte reactiv, nu foarte controlat, un individ care în decursul vieţii a fost nevoit să ia des decizii rapide. În acelaşi mod pot fi interpretate o gamă largă de mişcări şi chiar expresii ale mimicii în raport cu stilul de înot.

Stilul bras sau, popular, „broască”
Aşa cum arată ultimele studii ale specialiştilor francezi, însăşi preferinţa pentru acest stil de înot poate spune unele lucruri despre felul de a fi. Asfel, în cazul femeilor, alegerea stilului bras este predominantă. Femeile care preferă stilul bras, deşi ştiu să înoate în mai multe stiluri, sunt de obicei precaute, putând pune raţionalul să învingă sentimentele atunci când simt că evenimentele trăite au o intensă încărcătură de riscuri. Elementul comun de bază al femeilor care preferă brasul este nevoia de siguranţă şi de a stăpâni deplin şi obiectiv oricare situaţie de viaţă.

În cazul bărbaţilor însă, preferinţa pentru bras faţă de alte stiluri pe care le cunosc exprimă mai mult o fire temătoare, incapabilă de a risca foarte mult, de obicei mai puţin activă, reticentă la schimbări foarte mari şi care iau decizii destul de greu. Deseori, bărbaţii care preferă brasul sunt în general toleranţi, foarte rar agresivi, profunzi în gândire, în unele cazuri foarte sensibili şi chiar romantici. În sens negativ, bărbaţii care preferă brasul sunt de cele mai multe ori subiectivi, uneori complexaţi şi nu foarte siguri pe sine în situaţii ce implică o responsabilitate directă. Sunt mai uşor de sedus atunci când nu-şi iubesc suficient partenera.

Înotul „crawl” sau popular, „voinicesc”

Citește continuarea pe RevistaFelicia.Ro

Citește și
Omul e stăpân doar pe 40% din destinul lui. Cine ne hotărăște viitorul?

Artă și fetișuri sexuale


×
Subiecte în articol: felicia psihologie caracter inot