x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Cum se distrau românii în comunism

Cum se distrau românii în comunism

25 Feb 2017   •   12:20
Cum se distrau românii în comunism

Te-ai întrebat vreodată cum se distrau oamenii pe vremea lui Ceaușescu? Unde mergeau sâmbătă seara, unde mâncau, ce haine îmbrăcau și cum anume își petreceau timpul? Dacă acum avem malluri, cinematografe care mai de care mai fițoase și localuri selecte, iată ce făceau oamenii când acestea nu erau nici măcar la nivel de proiect, scrie ziarulring.ro.

Vine weekendul. Fiecare dintre noi ne gândim ce putem face, unde putem petrece o seară frumoasă, fie în compania prietenilor, a familiei sau a persoanei iubite. Căutăm variante, poate o plimbare și shopping în mall, o cină la un restaurant select sau o plimbare în parc. Dar oare cum se distrau bucureștenii de pe vremea comunismului? Cum arătau zilele de weekend la ei sau petrecerile aniversare, nunțile, botezurile sau escapadele la mare?

Vara, hotelurile şi plajele litoralului românesc erau întotdeauna pline, indiferent că era dimineață sau se apropia soarele arzător al prânzului, malul mării era plin de turiști. Pentru cei care nu suportau soarele, existau însă terase, săli de jocuri și restaurante, care erau la fel de pline de oameni dornici de distracție.

×
Subiecte în articol: comunism vremea lui Ceaușescu