x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby 7 flori de primăvară perfecte pentru o grădină plină de culoare

7 flori de primăvară perfecte pentru o grădină plină de culoare

15 Feb 2023   •   14:44
7 flori de primăvară perfecte pentru o grădină plină de culoare
Sursa foto: pixabay.com

Să-ți privești grădina cu flori colorate este una dintre cele mai relaxante activități pe care le poți avea.

Pentru a ajunge să te bucuri de potențialul decorativ maxim al grădinii, ai nevoie de un mic plan de amenajare și de câteva flori de primăvară, cum ar fi cele din sugestiile de aici.

Trebuie să știi că, dacă grădina este pregătită pentru iarnă corespunzător, plantele rămase au toate șansele să treacă cu brio peste iarnă, iar primăvara, grădinăritul va fi mai ușor. În plus, acum este momentul optim să plantezi flori care să-ți umple grădina de culoare.

 

1. Spânzul

O floare care poate decora grădina ta pe perioada iernii sau primăvara devreme, spânzul îți va aduce zâmbetul pe buze alături de bine-cunoscuții ghiocei. Spânzul are, de regulă, flori albe, însă îl poți găsi și într-o variantă mai specială, și anume Hellebors orientalis „Victoria”.

 

2. Primulele

Colorate și simpatice, sunt primele flori care aduc o pată de culoare vie grădinii. Primulele pot fi plantate și într-o jardinieră, pentru a te bucura de ele mai aproape de tine, pe terasă.

 

3. Panseluțele

Panseluțele multicolore se dezvoltă bine în plin soare, tolerând și temperaturile ceva mai scăzute. După ce a trecut riscul de îngheț, poți să te pregătești să colorezi grădina cu ajutorul lor.

 

4. Bujorii

Bujorii cu flori colorate sunt plante perene care se pot planta primăvara la loc definitiv, de unde îți vor înmiresma grădina an de an. Bujorii sunt decorativi atât prin florile mari și delicate, cât și prin foliajul luxuriant.

 

5. Margaretele africane

Margaretele africane (osteospermum) se potrivesc pentru a fi plantate în grupuri de flori sau jardiniere, înflorind de primăvara până la finalul verii.

 

6. Garofițele de grădină

Garofițele de grădină se plantează primăvara pentru a crea o bordură cu flori colorate sau într-o jardinieră pe balcon. Dianthus înflorește primăvara, cu flori multicolore și modele diverse.

 

7. Forsytia, ploaie de aur

Cu toate că este vorba de un arbust peren, atunci când înflorește Forsytia, simțim cum razele soarelui ne încălzesc și mai tare. O plantă tipică pentru categoria florilor de primăvară, ea se recomandă a se planta în grădinile mijlocii și mari.

 

Recomandările pentru flori de primăvară pot fi multe, însă ne-am oprit la primele flori care îți vor putea umple grădina de culoare în această primăvară. Alege-le și plantează-le astfel încât să ai parte de flori într-un mod eșalonat, până la apariția florilor de vară!

 

Sursa foto: pixabay.com

 

×