x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Jogging-ul, o artă a mișcării

Jogging-ul, o artă a mișcării

de Geanina Vatcovici    |    26 Apr 2014   •   09:34
Jogging-ul, o artă a mișcării

Poate fi vorba de comoditate, o viață activă sau nevoia de mișcare după sărbători, dar alergarea ușoară, sau în varianta britanică, jogging, rămâne soluția potrivită de mișcare. Atât o modalitate de a căpăta o condiție fizică bună, cât și o formă de întreținere sau relaxare, jogging-ul, susține CNN, îmbunătățește circulația sângelui, reduce riscul de apariție a bolilor de inimă și a diabetului, tonifică mușchii, elimină stresul și bineînțeles, accelerează arderea caloriilor. Deși nu necesită cheltuieli mari, o sesiune de alergare ține întotdeauna cont de un context specific și câteva reguli de bază. Prezentate mai jos sub forma unor recomandări, ele transformă jogging-ul într-o „artă a mișcării”.

Nu sunt necesare maratoane sau benzi de alergat sofisticate pentru o sesiune de alergat. Dimpotrivă, natura este cea care stimulează activitatea, ba chiar face jogging-ul mai solicitant și ajută la un somn mai bun, conform ontheroad.ro și andreearaicu.ro. Parcurile, pistele de alergare sau alte spații în aer liber, cu suprafață liniară, se numără deci printre primele criterii care trebuie bifate înainte de ora de mișcare.

Apoi, chiar dacă tricoul și pantalonii din bumbac sunt la îndemână, jogging-ul „preferă” echipamentele din material sintetic, ca poliesterul. 

Citește articolul integral pe RevistaFelicia.Ro

Poate te interesează și
Ritual în stil oriental

Celulita, bat-o vina! Află cum poţi lupta cu ea!



×
Subiecte în articol: felicia jogging