x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Yumeiho – masajul inedit de inspirație chino-japoneză

Yumeiho – masajul inedit de inspirație chino-japoneză

de Oana Portase    |    15 Noi 2016   •   11:10
Yumeiho – masajul inedit de inspirație chino-japoneză

În ziua de azi întâlnim tot mai rar persoane cu o postură corectă, excepțiile fiind poate doar sportivii, dansatorii sau militarii. În schimb, auzim tot mai multe persoane în jurul nostru care se plâng de dureri de spate iar numărul tinerilor care au probleme lombare este în creștere, mai ales că munca la birou ne cocoșează la propriu.

Rar dacă zărim vreun coleg care să stea corect pe scaun. Unii iau măsuri prea târziu și ajung chiar la operații complicate. Puțin timp rezervat pentru noi, voință și ceva investiție în ședințele de masaj la specialiști ar putea preveni multe probleme de sănătate.

CE ÎNSEAMNĂ YUMEIHO

YU – a țâșni, a face să crească

MEI – energie, forța vitală

HO – tehnică, metodă

O terapie extrem de interesantă și benefică este Yumeiho. Am stat de vorbă cu Emil Șerban, care practică această terapie din 2007, iar în prezent are gradul 4 în Yumeiho. Pentru a avea dreptul legal de practică a acestei terapii este nevoie de cel puțin gradul 3. Emil mai este coordonatorul activităților de licențiere și deontologie profesională în cadrul Societății Române de Yumeiho.

„Terapia Yumeiho reprezintă o formă de terapie manuală japoneză a cărui fondator a fost Maestrul Masaiuki Saionji și derivă din tehnicile medicinei tradiționale chineze și a celei japoneze. Ea constă într-un ansamblu de procedee manuale: tehnici de manipulare osteo-articulare, mobilizări pasive, stretching, punctoterapie și alte tehnici speciale de masaj.

Această terapie își bazează teoria și practica pe studiul relației de interdependență dintre poziția dominantă  a centrului de greutate al corpului și potențialul maladiv, respectiv patologia umană”, explică Emil Șerban, terapeut Yumeiho.

Emil Șerban, terapeut Yumeiho

Nu este o ședință clasică de masaj pe o masă specială. Terapia Yumeiho se face pe jos, pe o saltea și dacă e să explicăm pe românește, terapeutul nostrul trage de noi în toate părțile. Nu ar trebui să apelăm la această terapie doar când avem probleme grave de sănătate; este o modalitate excelentă de a ne relaxa în weekend sau după o zi stresantă de muncă. Prevenirea e mai ușoară decât tratarea. „Terapia Yumeiho vizează în primul rând corectarea, pe cât posibil, a  tulburărilor de statică și dinamică ale articulațiilor centurii pelviene, ajutând la corectarea poziției centrului de greutate al corpului și la o distribuție simetrică a greutății corpului pe membrele inferioare. Normalizarea funcțională (a tonusului și a biomecanicii articulare) asigurată la nivelul membrelor inferioare influențează în mod pozitiv sănătatea coloanei vertebrale”, explică Emil Șerban.

CE POATE TRATA YUMEIHO

- tulburările de statică și dinamică ale aparatului locomotor

- stresul cu toate implicațiile și complicațiile sale
- bolile degenerative (cronice) ale aparatului locomotor

- tulburări funcționale ale organelor interne de origine vegetativ-vertebrală

- tulburări neurologice de tip nevralgic apărute în urma unor fenomene degenerative sau iritații mecanice-radiculare
- tulburări funcționale ale țesuturilor moi implicate în mișcare

Numărul de ședințe variază de la pacient la pacient și se stabilesc împreună cu terapeutul în funcție de mai multe lucruri. În unele cazuri, terapia Yumeiho se poate face o dată pe lună, în timp ce în alte cazuri este nevoie de două ședințe sau una pe săptămână. Pacientul trebuie să meargă la cabinet cu o ținută lejeră, pantaloni lungi și un tricou.

 

PREȚURI YUMEIHO

100-150 de lei/ședință

La cabinet sau la domiciliul pacientului

 

Terapia perfectă pentru omul modern

Munca la birou și statul pe scaun cu orele sunt extrem de dăunătoare pentru coloana vertebrală, fapt ignorat de mulți dintre noi. Este indicat să ne luăm pauze mai dese și mai scurte, ca măcar să ne ridicăm de pe scaun din când în când, iar la birou să stăm cu spatele drept, nu cocoșați deasupra tastaturii.

 

„Manevrele din Yumeiho aplicate de-a lungul coloanei vertebrale musculaturii paravertebrale (sacro-spinale), la nivelul mușchilor gâtului și la nivelul mușchilor umerilor, permit o bună decontracturare, o drenare eficientă și o troficizare a tuturor țesuturilor adiacente coloanei vertebrale. Pentru omul modern, care își petrece ore bune pe scaun - la birou și în mașină - terapia Yumeiho este una dintre cele mai bune soluții de reducere a durerilor de spate (indiferent de localizarea lor). Yumeiho se poate face și în cadrul companiei dacă spațiul o permite. Este suficientă doar o cameră goală și dorința de a te simți bine. După o ședință de terapie Yumeiho pacientul va simți o senzație de căldură, învigorare și plăcere precum și diminuarea oboselii urmată de o senzație de confort. Va avea senzația că este mai înalt, corpul și-l va simți mai elastic. Un alt efect benefic al terapiei Yumeiho - demn de luat în seamă - îl reprezintă îmbunătățirea funcției sexuale și creșterea fertilității. În concluzie, după o ședință de Yumeiho, pacientul va simți o îmbunătățire a stării de sănătate”, povestește Emil Șerban.

 

 

Înainte să mergeți la Yumeiho ar trebui să vă consultați medicul pentru că există o serie de contraindicații, explică terapeutul. Bolnavii de hemofilie, de exemplu, nu pot face această terapie. Nu pot merge la Yumeiho nici cei care suferă de boli acute de origine inflamatorie, traumatisme acute, tulburări circulatorii severe, cei care suferă de boli psihice, cancer, osteoporoză avansată, hernii de disc cu implicații radiculare severe, boli infecțioase contagioase și altele. 

Emil Șerban, terapeut Yumeiho

×
Subiecte în articol: yumeiho