x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden 5 tenori de top in "Noaptea italiană"

5 tenori de top in "Noaptea italiană"

de Jurnalul National    |    22 Noi 2007   •   00:00

Arii celebre din opera de Verdi, Donizetti, Rossini, Puccini, canţonete şi căntece de Crăciun vor răsuna la Sala Palatului la 4 decembrie, de la ora 19:00.

REGAL MUZICAL

Arii celebre din opera de Verdi, Donizetti, Rossini, Puccini, canţonete şi căntece de Crăciun vor răsuna la Sala Palatului la 4 decembrie, de la ora 19:00. Music Management şi Asociaţia culturală de teatru, muzică şi film Dracula oferă publicului bucureştean o "Noapte italiană" in a cărei distribuţie figurează cinci din primii 10 tenori ai lumii. Giuliano di Filippo, Luigi Frattola, Vicenzo Sanso, Stoyan Daskalov şi Orfeo Zanetti au susţinut concerte pe scenele mari ale Europei şi ale lumii impreună sau separat. Spectacolul "Noapte italiană" de la Bucureşti face parte din turneul 2007/2008 pe care cei cinci tenori il fac in toată Europa. Pe lăngă ariile celebre din opere precum La Traviata, Tosca, Rigoletto, Othello sau Turandot, programul acestui turneu cuprinde şi canţonete italiene, căntece specifice napoletane, care au darul de a inviora şi binedispune publicul. Intrucăt are loc cu doar trei săptămăni inaintea Crăciunului, spectacolul cuprinde şi căntece dedicate acestei sărbători a creştinismului. "Noaptea celor 5 tenori" promite să fie un spectacol de inaltă clasă, prin care publicul iubitor de operă să se apropie de atmosfera scenelor europene. Un regal de muzică de calitate, cu Giuliano di Filippo, Luigi Frattola, Vicenzo Sanso, Stoyan Daskalov şi Orfeo Zanetti.

Â

Dirijorul

Cei cinci tenori vor fi acompaniaţi de Metropolitan International Simphony Orchestra, sub bagheta dirijorului Nayden Todorov, asemănat adeseori de criticii muzicali şi muzicieni cu Schubert. Todorov este inzestrat cu o rară forţă de comunicare cu interpreţii, motiv pentru care a fost preferat la pupitrul celor mai prestigioase orchestre din lume, acompaniind căntăreţi de renume, precum Jose Carreras, Placido Domingo sau Luciano Pavarotti. Şi baritonii romăni Nicolae Herlea şi David Ohanesian au ascultat de bagheta lui Todorov.

×
Subiecte în articol: antimonden