x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Anna Sorokin, adevărata „Inventing Anna", a ieșit din închisoare

Anna Sorokin, adevărata „Inventing Anna", a ieșit din închisoare

10 Oct 2022   •   09:00
Anna Sorokin, adevărata „Inventing Anna", a ieșit din închisoare
Sursa foto: Hepta

Anna Sorokin, falsa moștenitoare pe care se bazează serialul „Inventing Anna", a fost eliberată din detenție, relatează CNN.

Juda Engelmayer, un purtător de cuvânt al lui Sorokin, a confirmat eliberarea ei într-un e-mail pentru CNN.

"Ea va rămâne sub supravegherea Immigration and Customs Enforcement (ICE), dar va putea să lupte împotriva deportării sale fără a fi ținută în custodie", a declarat John Sandweg, un fost director interimar al ICE, care face parte din echipa juridică a lui Sorokin.

Judecătorul pentru imigrație Charles Conroy a deschis calea pentru eliberarea lui Sorokin la începutul acestei săptămâni, stabilind o cauțiune de 10.000 de dolari și cerându-i să respecte anumite condiții. Anna Sorokin trebuie să stea departe de rețelele de socializare și să rămână la aceeași adresă 24 de ore pe zi în timp ce cazul ei avansează.

Decizia judecătorului a mai spus că ICE poate folosi un dispozitiv de monitorizare a gleznei pentru a o supraveghea pe Sorokin.

Un purtător de cuvânt al ICE a declarat că Sorokin a fost eliberată vineri după decizia judecătorului.

Potrivit avocatului ei, ea se afla în detenție la ICE de 17 luni, în cea mai mare parte la Orange County Correctional Facility din nordul statului New York, la aproximativ 100 de kilometri de New York.

"Suntem recunoscători că instanța a fost de acord că menținerea ei în detenție nu este necesară", a declarat Sandweg.

Sorokin a fost găsită vinovată de furtul a peste 200.000 de dolari de la bănci și prieteni în timp ce își croia drum în societatea newyorkeză, a declarat procurorul districtual din Manhattan după condamnarea sa din 2019.

Cazul ei a atras atenția pe scară largă după un articol din 2018, care a devenit baza filmului "Inventing Anna" al lui Shonda Rhimes, o dramatizare care a fost lansată pe Netflix în februarie și a devenit rapid unul dintre cele mai populare show-uri ale streamer-ului. Actrița Julia Garner, cunoscută mai ales pentru rolul Ruth din "Ozark", care a câștigat un premiu Emmy, a jucat rolul lui Sorokin.

Spectacolul se încheie cu condamnarea lui Sorokin. Dar, în viața reală, drama a continuat.

Sorokin a fost eliberat din închisoare în februarie 2021, după ce a executat aproape patru ani de închisoare pentru acuzații de furt și furt calificat. Dar nu a trecut mult timp până când a ajuns din nou în spatele gratiilor.

ICE a luat-o în custodie pe Sorokin la 25 martie 2021. În noiembrie, Board of Immigration Appeals a acordat o suspendare de urgență în cazul ei, potrivit ICE. Ea s-a luptat împotriva deportării sale - și, de asemenea, s-a alăturat unui grup de reclamanți care au dat în judecată agenția la începutul acestui an, susținând că au solicitat și li s-au refuzat injecțiile de rapel Covid în timp ce se aflau în custodie. Au renunțat la proces în martie, după ce au primit injecțiile, potrivit documentelor judiciare.

În timp ce a fost reținută, pe conturile de socializare ale lui Sorokin au fost făcute frecvent postări. Recent, acestea au evidențiat lucrările de artă ale lui Sorokin, care au fost prezentate într-o expoziție din New York în luna mai.

Sorokin a vorbit din spatele gratiilor, spunând la podcastul "Call Her Daddy" că nu a pretins niciodată că este o moștenitoare germană.

"Eram din Germania, ceea ce era adevărat, dar nimeni nu m-a întrebat niciodată despre slujba mea", a spus Sorokin. "Nimeni nu te întreabă cine sunt părinții tăi și câți bani câștigă. Este pur și simplu scandalos".

Ea i-a spus gazdei Alex Cooper că nu a "spus niciodată minciuni fără sens". Dar a recunoscut - oarecum - că a mințit în legătură cu statutul și trecutul ei.

"Cred că am făcut-o", a spus ea. "Adică, nu pot spune o situație anume, dar sunt sigură".

Sorokin a mai spus că a fost surprinsă de fascinația publicului față de povestea ei.

(sursa: Mediafax)

 

Trailer Inventing Anna

×
Subiecte în articol: anna sorokin Inventing Anna