x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Artiştii mari sunt şi oameni mari"

"Artiştii mari sunt şi oameni mari"

de Dana Cobuz    |    17 Mar 2008   •   00:00
"Artiştii mari sunt şi oameni mari"

GEST ● Cornel Ilie (Vank) vrea să salveze "Îngerii"
Solistul trupei Vank, Cornel Ilie, a reuşit într-un timp-record să compună şi să înregistreze un album ale cărui vânzări sunt dirijate în totalitate spre Fundaţia Teodora Georgescu.



GEST ● Cornel Ilie (Vank) vrea să salveze "Îngerii"
Solistul trupei Vank, Cornel Ilie, a reuşit într-un timp-record să compună şi să înregistreze un album ale cărui vânzări sunt dirijate în totalitate spre Fundaţia Teodora Georgescu.


  • Jurnalul Naţional: A fost nevoie de o întâmplare tristă precum cazul Teodorei pentru a-l scoate pe Cornel Ilie din pasivitatea în care pare că se află de câţiva ani încoace?
Cornel Ilie: Nu se poate vorbi despre o pasivitate, ci doar de o absenţă mediatică. De când nu am mai lansat nimic cu Vank, am scris pentru alţi artişti şi am pus pe picioare un studio de producţie împreună cu Keo. Iar împreună cu Vank înregistrăm acum al cincilea album al nostru. Cazul Teodorei m-a zdruncinat şi m-a făcut să spun lumii că îi putem ajuta pe cei de lângă noi şi cu un cuvânt frumos, o vorbă bună, cu o privire încrezătoare, nu numai cu bani. Sunt conştient că e nevoie în primul rând de mulţi bani pentru a trece astfel de obstacole, dar un cuvânt potrivit la momentul potrivit nu se poate cuantifica nici în comori. Asta transmite albumul "Salvaţi-vă îngerii". Asta este povestea fiecărui cântec de pe album.


  • "Salvaţi-vă îngerii" vine din spirit de solidaritate cu un coleg de breaslă (Miţă) sau din compasiunea faţă de copiii bolnavi de cancer?
Nu a contat că sunt copii bolnavi de cancer sau de orice altă boală. Oricum, este prea mult de dus pentru ei şi prea puţin pentru noi să putem face ceva. Este drept că a contat în mare măsură că Miţă îmi este prieten. Şi aici este şi vina mea şi a tuturor care, mereu, ar putea oferi un ajutor, de orice fel, dar nu o facem până nu ne deschide cineva ochii cu forţa sau nu ne trage disperat de mână.


A durat puţin, a ieşit frumos

Ai putea să descrii în câteva fraze "travaliul" acestui album?
Din prima zi de când mi-a venit ideea şi până am avut discul în mână, cu copertă cu tot, a durat 7-8 săptămâni. Aici includ scrierea muzicii şi a textelor, convocarea celor care au acceptat să mă ajute, înregistrarea şi producerea discului. A durat neaşteptat de puţin şi a ieşit nesperat de frumos.


  • Cine te-a ajutat să duci proiectul la bun sfârşit?
În primul rând, toţi cei care au fost de acord să intre în jocul meu şi să-mi cânte piesele fără a emite nici un fel de pretenţii. Sponsorii care au ajutat să facem această producţie. Media Pro Music a fost de acord să doneze toate veniturile provenite din vânzarea discului. Şi să nu uit de Răzvan, fratele meu, care a şi cântat la chitară pe acest disc.


  • Cum au reacţionat artiştii când le-ai cerut să-şi pună vocile pe compoziţiile tale?
Toţi cei care cântă pe album au fost impresionaţi de cazul Teodorei şi au acceptat pe loc să participe. În două zile am reuşit să alcătuiesc lista cu interpreţi. Principalul criteriu după care i-am ales a fost să fie părinţi şi să fie persoane publice. Mi s-a confirmat, din nou, că artiştii mari sunt şi oameni mari. Din păcate, mi s-a confirmat şi că sunt mulţi artişti care doar pozează în această postură, dar nu au înţeles rolul pe care îl au. Au fost şi persoane care au refuzat, mai voalat sau nu. Mi s-a mai confirmat şi o altă teorie, aceea că artiştii din muzica dance sunt la fel de superficiali ca şi muzica şi mesajele pe care le propun. Am apelat şi la cineva din această zonă care a renunţat să mai participe, chiar în momentul în care aşteptam să tragă vocea, doar printr-un sms ridicol...


De la Piersic senior la Loredana

Albumul "Salvaţi-vă îngerii!" a fost produs la iniţiativa lui Cornel Ilie şi reuneşte interpreţi precum Loredana, Gabriel Cotabiţă, A.G. Weinberger, Ioan Gyuri Pascu, Mircea Baniciu. Acestora li s-au alăturat actorii Emilia Popescu şi Florin Piersic, dar şi vedete tv precum Şerban Huidu, Oana Cuzino sau Virgil Ianţu. Casa de discuri Media Pro Music virează 100% din preţul discului către Fundaţia Teodora Georgescu.

×
Subiecte în articol: antimonden