Master Class cu tenorul Franco Corelli (Milano). Master Class cu tenorul Alfredo Kraus şi soprana Magda Olivero (Teatro alla Scala-Milano). Master Class cu tenorul Marcello Ferraresi (Napoli). Bogdan Bradu căntă de inţepeneşti. Din păcate, nu pe scena care-l merită.
Master Class cu tenorul Franco Corelli (Milano). Master Class cu tenorul Alfredo Kraus şi soprana Magda Olivero (Teatro alla Scala-Milano). Master Class cu tenorul Marcello Ferraresi (Napoli). Bogdan Bradu căntă de inţepeneşti. Din păcate, nu pe scena care-l merită.
â Jurnalul Naţional: Ce mai face artistul Bogdan Bradu?
Bogdan Bradu: Muzica imi ocupă majoritatea timpului. Compun, scriu versuri şi dau lecţii de canto. Imi place să scriu pamflete pentru distracţia personală şi a prietenilor, in rest, versurile pe care le scriu au un ton mai grav.
â Pe unde ai mai apărut?
Am participat la multe evenimente, căteva dintre ele alături de Horia Brenciu, printre care şi Balul Vienez. Â
â Ce mai pregăteşti?
Am incheiat de curănd un contract de producţie cu CAT Music pentru un single şi probabil că o să urmeze şi un album, pentru care am compus deja căteva piese. In ultima vreme am participat la spectacole private şi sper ca după apariţia videoclipului să am şi mai multe concerte publice.
â Cum ai ajuns să cănţi la botezul Columbenilor?
Am fost invitat de domnul Matei Miko, pe care l-am cunoscut prin intermediul trupei Trident.
â Nu ţi s-a părut prea mică scena de la Izvorani?
Dimensiunea scenei cred că a fost calculată pentru un botez, şi nu pentru un spectacol.
"Muzică bună"
â Vei mai participa la Eurovision?
Am participat in 2003, cu piesa "Albastru aprins", compoziţie proprie, text Zoia Alecu, după ce am fost sfătuit de căţiva prieteni. Am avut şi am in continuare dubii in ceea ce priveşte obiectivitatea şi competenţa unor membri ai juriului de atunci. După experienţa trăită, nu mă mai tentează Eurovisionul.
â "Glasul meu, tăcerea mea" pare o tristă parafrază, dacă ne găndim la apariţiile tale pe scenele romăneşti. De ce nu se aude mai des glasul lui Bogdan Bradu? De ce se aude doar "tăcerea" lui? Â
Da, te referi la piesa compusă de Horia Moculescu, pe care am interpretat-o la Festivalul Mamaia in 1988 şi care a obţinut locul I. Acum, in Romănia, este greu să defineşti termenul de "muzică bună", oricum suntem pe un tărăm abstract, dar asta nu inseamnă că trebuie să uităm că există un etalon estetic. In schimb, am inţeles că muzica aşa-zis "comercială", in interpretarea multor oameni de radio, inseamnă tămp, idiot, infantil. Intr-un astfel de mediu nu este acceptată muzica bună. Păcat de artiştii care au ceva de spus. Pănă la urmă, invăţăm toţi să facem compromisuri...
Italia, a doua patrie
Bogdan are două fete, care locuiesc in Italia, cu mama lor. "Ioana are 9 ani şi Federica implineşte 8 ani in luna august. Ioana are o fire sensibilă, selectivă şi pare atrasă de muzică, dar prioritatea este şcoala, iar in privinţa aptitudinilor muzicale evoluţia va fi naturală. Federica este foarte exuberantă, iubeşte animalele şi face scenarii fantastice... probabil că o să devină o scriitoare de succes." Italia este a doua lui patrie. "Mă regăsesc extraordinar in atmosfera de acolo." Dar de ce se intoarce de fiecare dată aici? "Am rămas dependent de Romănia, astfel imi impart viaţa intre cele două ţări. Ioana a stat timp de un an şi jumătate in Bucureşti, iar după naşterea Federicăi au rămas in Italia", ne-a povestit Bogdan.