x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cantareti cu carte de munca

Cantareti cu carte de munca

10 Mar 2004   •   00:00

Pentru unii artisti, celebritatea nu tine de foame. De aceea, ei prefera sa-si castige existenta muncind altfel decat ca liber profesionisti. Mai precis, avand o slujba ca tot omul, un loc de munca unde "semnezi condica de prezenta".

Razvan Albu (bateristul trupei Coma) a fost primul DJ de muzica metal din Romania. De patru ani, DJ Hefe invarteste "platane" prin cluburi. In momentul de fata, el activeaza ca DJ in trei cluburi bucurestene - Fire, Expirat si Underworld. In plus, Razvan are o emisiune la Activ FM, "Bring the noizz", in fiecare duminica, intre orele 19:00 si 22:00. "Nici un DJ din tara asta nu are carte de munca, dar lucram pe baza de contracte. Mie imi convine, pentru ca fac ce-mi place si castig si bani frumosi pentru trei nopti de munca pe saptamana", ne-a declarat Razvan.

De noapte, in tipografie

Cristi Caloianu, unul dintre membrii formatiei Haiducii, lucreaza de 7 ani ca tehnician de sisteme de comunicatii si utilaje. Ii place ce face si nu ar renunta la meseria lui pentru nimic in lume. Cel putin deocamdata. "M-asplictisi sa stau acasa atunci cand nu am concerte prin tara", ne-a spus Cristi. De cand s-a apucat de muzica, lucreaza mai mult de noapte. Supravegheaza sistemul electronic care dirijeaza rotativa dintr-o tipografie din Bucuresti.

Revelatia Festivalului de la Mamaia din 2002, Vlad Mirita a visat cu ochii deschisi ca muzica ii va asigura un trai decent. Nu a reusit decat sa inregistreze un album, "Steaua mea", care nu a avut insa succesul scontat. Dar mandria nu tine de foame. In urma cu cateva luni, Andrea Bocelli al Romaniei s-a angajat cu jumatate de norma ca analist programator la Ocolul Silvic din Targoviste, orasul sau natal.

Director de vanzari la Marriott

Leonard Muha, adica Leo de la Ca$$a Loco, a lucrat timp de 6 ani la Radio Transilvania si Radio 21. "Niciodata nu m-am gandit la slujba de la radio ca fiind un loc de munca. Fac ce fac din placere si pentru ca radioul e un microb de care nu te lecuiesti in veci. Am absentat de pe calea undelor in ultima vreme, dar sper ca anul acesta sa revin in spatele microfonului ", ne-a declarat Leo. Prioritatea inainte de revenirea in campul muncii este lansarea, la 1 aprilie, a celui mai nou album Ca$$a Loco.

Marius Nedelcu, membru al formatiei Akcent, are o meserie pe cat de atractiva, pe atat de placuta. El este director de vanzari la World Class, clubul de fitness, aerobic si intretinere corporala de la Marriott. Este angajat al clubului de 3 ani, dar a fost promovat ca director dupa ce a inceput sa cante in Akcent. Mai mult de distractie, Marius face si ore de spinning (un fel de ciclism pe bicicleta fixa) cu abonatii clubului. Are un program flexibil, ceea ce ii permite sa se ocupe si de muzica. "Nu vreau sa renunt la aceasta slujba, pentru ca imi place si imi ofera stabilitate", ne-a spus Marius.

Natalia Guberna, o fosta glorie a anilor ‘80, a ales o slujba cu carte de munca. De ani buni, ea este angajata a Teatrului Excelsior pe postul de secretara. Cum nu a mai avut bani sa investeasca in piese, a decis sa se dedice muncii de birou.

Printre profesori si mineri

Multi dintre cei care cunosc astazi celebritatea au meserii care le-ar fi asigurat un trai obisnuit, cu carte de munca. Ioan Gyuri Pascu este profesor de spaniola, absolvent al Facultatii de Filologie de la Universitatea din Cluj. In timp ce Catalin Crisan este profesor de matematica, Flavius Buzila de la Hara ar fi putut preda copiilor limba engleza. Fostul component al formatiei Gaz pe Foc, Alin Lupsa, este medic stomatolog, insa nu a profesat niciodata. Dan Teodorescu (Taxi) a terminat o facultate cu profil mecanic si a lucrat ca inginer si profesor de desen tehnic la Rosiorii de Vede. Pana sa-si castige existenta din muzica, Radu Ille a fost miner in Valea Jiului, iar Madalina Manole - stewardesa la TAROM.

×
Subiecte în articol: antimonden munca