x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ce au fost si ce au ajuns

Ce au fost si ce au ajuns

04 Mar 2004   •   00:00

O vreme au stralucit in lumina reflectoarelor. Au acordat interviuri presei, au dat sute de autografe. Fostii prezentatori duc dorul televiziunii, dar se multumesc si cu alte functii.

Pentru cateva dintre fostele vedete de pe micul ecran a apus vremea cand erau asaltate de ziaristi si de admiratori. Chiar au fost surprinse sa afle ca ne mai pasa de ele, ca dorim, macar prin intermediul unui articol, sa le scoatem de la naftalina. Astfel, am aflat din ce traiesc acum. Unii oameni de televiziune au revenit la vechile job-uri, in timp ce altii s-au reprofilat sau au ramas sa lucreze in domeniu. E grea viata de prezentator. Daca nu aduci audienta, poti fi pus pe liber intr-o secunda. Ceea ce s-a si intamplat cu multi dintre ei. Dar nu intotdeauna a fost vina lor. Poate ca nu li se potrivea genul emisiunii ori, pur si simplu, formatul productiei tv nu prezenta interes.

Noroc cu economiile!

Radu Herjeu a fost vedeta postului Antena 1, in perioada 1994-2003. A prezentat emisiunile "Observator", "Lumea in care traim", "Controverse istorice", "Printre randuri", "1001" si "Strict autentic ". Dupa care a disparut brusc de pe micul ecran: "Acum ma ocup de Organizatia "Noua ne pasa" si de cele doua reviste "Altfel" si "Generatia E", dar si de un festival de arte pentru liceeni. Nu castig mai nimic din aceste activitati culturale, nici n-am salariu. Traiesc, momentan, din economii. As vrea sa mai prezint stiri, daca mi s-ar mai propune".

Mihai Mitoseru s-a bucurat de un real succes in perioada 1998-2001, cand prezenta la Antena 1 emisiunea-concurs "Teleeurobingo Show": "Timp de trei ani m-a oprit lumea pe strada sa dau autografe. Unii ma atingeau, ca pe miel, crezand ca le aduc noroc. Ca sa nu mai adaug ca primeam cadouri de la castigatori, unul dintre ei mi-a adus de Craciun, un porc. Toti ma strigau Bingote, a fost perioada mea de glorie. Acum, mi-am reluat meseria de actor si joc in spectacole".

Vin altii mai tineri si talentati

Monica Ropota isi aminteste cu nostalgie de anii in care aparea pe micul ecran: "Am prezentat, doi ani si jumatate, emisiunea "Ora H", la postul Tele 7 abc. Dupa aceea mi-am incercat norocul in presa scrisa, dar nu mi-a placut, am fost o catastrofa. Apoi, in urma cu doi si jumatate, m-am transferat la postul Antena 1, unde am fost reporter-producator si redactor. Ma simt bine in televiziune, chiar daca nu mai apar pe sticla".

Alex Macavei a fost si el o vedeta tv in 1998, cand impreuna cu Iulia Fratila a prezentat matinalul "Prima ora". Dar pentru el atunci a fost o revenire pe post, pentru ca in 1990 a fost moderatorul productiei pentru copii "Sapte note fermecate". Dupa ce a plecat de la Prima TV, a ocupat functia de director de programe la Radio 21. "Nu cred ca mai revin pe platourile televiziunii, ii las pe altii care sunt mai tineri si mai talentati decat mine".

Mihai Calin a cochetat si el la un moment dat cu televiziunea, dar preocuparile sale importante au fost mereu cele legate de teatru (este actor la Teatrul National) si de film. Timp de cativa ani a fost vedeta Pro TV, lucrand pentru mai multe emisiuni: "Buna dimineata!", "Stii si castigi", "Roata Norocului", "Ministerul Comediei" si ultima pe care a prezentat-o, "Super Bingo". Din televiziune s-a retras pentru ca nu mai avea ce face, dupa cum declara, dar intotdeauna a fost deschis propunerilor. "In principiu nu refuz nimic, dar depinde de ceea ce mi se ofera. La ora actuala nu-mi place mai nimic din ceea ce se intampla in televiziune".

Felicia Iordache a lucrat din 1990 si pana in 2001 in televiziune. Primii pasi in acest domeniu i-a facut la TVR, unde s-a ocupat de Teleshopping si "Veniti cu noi pe programul 2". A mai lucrat la Stigma, dar cele mai importante realizari le-a avut la Antena 1, ca prezentator de stiri si realizator de emisiuni. Din 2001, de cand a plecat de la acest post de televiziune, s-a indreptat spre relatiile publice. Felicia ne-a declarat ca este foarte posibila o revenire a ei pe micul ecran, ca realizator si prezentator al unui talk-show, insa este prea devreme deocamdata pentru alte amanunte.

Augusta locuieste la Madrid

Augusta Dumitrascu, inainte de a fi gazda emisiunii "Babilonia" de la Antena 1 (2002-2003), a fost timp de doi ani "stirista" la TVR 2. A mai lucrat si in presa scrisa, la publicatiile Ultima ora, Exclusiv Magazin, a fost prezentator si realizator la Radio Europa Nova si Uni Plus. Dar primul contact cu televiziunea l-a avut in iarna lui 1997, cand prezenta clipuri muzicale la televiziunea "Super Nova". Acum traieste la Madrid si in momentul de fata este director de dezvoltare (se ocupa de contractele de productii internationale).

Inceput de drum la Alpha TV

George Dumitrescu a fost din 1995 si pana in 2001 redactor prezentator de stiri la Antena 1, dupa care s-a angajat la Realitatea TV. Inca de la infiintarea postului de televiziune Realitatea a intrat in direct cu primul jurnal de stiri. A moderat diverse talk-show-uri, a realizat si prezentat editii speciale. De cateva luni este redactor-sef de stiri la Alpha TV, care va emite si prin cablu peste doua saptamani. In paralel cu munca din televiziune, s-a ocupat si de propria afacere, o firma de productie de evenimente. ( SIMONA ECOVOIU, ROXANA I. ANCUTA )

×
Subiecte în articol: antimonden televiziune