x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Ce-au furat vedetele?

Ce-au furat vedetele?

24 Mar 2004   •   00:00

In copilarie, celebritatile au sarit in curtea vecinului si au furat ba o floare, ba un ciorchine de struguri. Cateva dintre ele isi amintesc cu placere de peripetiile prin care au trecut in momentul in care au plecat la „actiune".

Din cauza ispravilor, unele vedete autohtone s-au ales cu mustruluieli serioase, cu ceva palme sau suturi peste fund, altele au fost norocoase si au scapat ca prin minune.

Unde-i zmeurica?

Mihai Dobrovolschi a furat...gume de sters „Multe, foarte multe. Eram prin clasa a V-a si mie si unui coleg ne-a venit randul sa pazim hainele la ora de sport. Cum am ramas singuri si ne-am asigurat ca nu ne vede nimeni, ne-am pus pe scotocit. Nu am crutat nici o gumita. A doua zi, nemaiputand suporta povara constiintei incarcate, le-am aruncat pe toate intr-o pubela. Nimeni n-a aflat nici pana in ziua de azi de aceasta infractiune juvenila".

Cand era adolescent, Mircea Rednic, fostul antrenor al echipei de fotbal Rapid, fura de prin cantonamentele in care mergea cu echipa de juniori, gume de mestecat si bomboane. „Asta pana cand tatal meu a primit reclamatii si mi-a tras o bataie care m-a vindecat de treaba asta".

Raluca Arvat a fost si ea tot un fel de Nica din „Amintiri din copilarie". Cand era mica nu se putea lecui de furat fructe de la vecini, chiar daca bunicii ei aveau cel mai mare visin. La fel se intampla si cu zmeura, cu merele, perele si capsunile. „Locul meu preferat era in pomii venicilor, unde stateam ore in sir. Stateam pana ma gaseau vecinii, ma alergau, ma bombaneau si ma spuneau bunicilor. Nici liliacul vecinilor nu a avut multe zile atunci cand am fost eu prin preajma. Imi placea foarte mult liliacul, asa ca escaladam orice gard si culegeam cate un buchetel si il daruiam ori bunicilor, ori mamei, ori vreunei vecine suparate ca i-am furat fructele din curte".

O intreaga ancheta pentru o bomboana disparuta

Mihai Traistaru a trait mai multe astfel de experiente, dar una singura parca ar fi desprinsa din povestirile lui Nica a Petrei. „Eram in clasa a IX-a. M-am dus cu baietii de la bloc sa furam visine din curtea unui vecin. Avea o vila tare faina. Era imensa. Omul ne-a vazut si a iesit la noi. Ceilalti au fugit, dar pe mine m-a prins cand eram in copac si nu voiam sa cobor de-acolo. Din copac am sarit pe acoperisul vilei. «Da-te jos, de-acolo», imi tot spunea. «Ma dau jos numai daca intrati in casa». Pana la urma am coborat si m-am ales cu un sut in fund". Printre achizitiile lui Mihai, se numara si un stilou sterpelit de la un coleg din clasa si o bomboana de ciocolata. „Eram prin clasa a treia si Mona, o colega, isi serba ziua de nastere la scoala. Stiam ca are bomboane la ea, asa ca intr-o pauza i-am luat si eu una. Cand a trebuit sa ne serveasca pe toti, a vazut fata ca-i lipsea o bomboana si atunci profesoara a declansat o intreaga ancheta pentru a afla cine i-a furat-o. Eu n-am spus nimic si nici nu m-au banuit, pentru ca eram stiut ca fiind un elev tare bun". (Roxana I. Ancuta)


A devastat straturile de flori

Gabriela Vranceanu Firea si-a luat inima in dinti si, pe vremea cand era copil, a furat flori de la vecina. „Din pacate, in copilarie nu aveam atatia bani, incat sa cumpar flori pentru cei dragi. Asa ca, prin clasa a VI-a, suparata ca nu-i pot cumpara mamei flori pentru 8 martie, am pus ochii pe straturile de flori din curtea vecina. Zis si facut! Am asteptat intunericul si, impreuna cu sora mea mai mica, Angelica, am cules lalele, zambile si alte flori de primavara, pe care i le-am daruit mamei dimineata, frumos ambalate. Am regretat, ulterior, mai ales ca vecina de peste drum era trista ca i-am devastat straturile (nu stia cine fusesera hotomanii si nici nu ne banuia pe noi, pentru ca eram fete cuminti)".

×
Subiecte în articol: antimonden