x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Celebrul actor Jon Voight a fost decorat de președintele Donald Trump

Celebrul actor Jon Voight a fost decorat de președintele Donald Trump

22 Noi 2019   •   10:21
Celebrul actor Jon Voight a fost decorat de președintele Donald Trump
Sursa foto: antena1

Preşedintele american Donald Trump l-a decorat pe celebrul actor Jon Voight, unul dintre puţinii săi susţinători de la Hollywood, cu Medalia naţională pentru arte. "Sunteţi un artist fantastic", a spus Trump cu ocazia unei ceremonii la Casa Albă. "Jon este un actor de o profunzime extraordinară şi se pare că este cineva pe care îl îndrăgesc foarte mult", a adăugat acesta.

Acesta a devenit celebru după rolul din ''Midnight Cowboy'' (1969), alături de Dustin Hoffman. "Ce film fantastic !'', a exclamat preşedintele american în momentul în care coloana sonoră a peliculei a răsunat în saloanele de la Casa Albă.

Ulterior, actorul l-a însoţit familia Trump la baza aeriană Dover, în Delaware, pentru a asista la ceremonia de repatriere a celor doi soldaţi americani decedaţi miercuri în Afganistan, în urma prăbuşirii unui elicopter.

Când, în primăvara anului 2016, şi-a anunţat susţinerea pentru Trump, aflat atunci în campanie electorală, Jon Voight nu a ezitat să-l elogieze pe magnatul imobiliar. "Eu, Jon Voight, afirm fără ezitare că Donald este amuzant, jucăuş şi expresiv, dar mai presus decât orice, este onest".
Actorul şi-a reafirmat, în mai multe rânduri, sprijinul necondiţionat pentru miliardarul republican, afirmând chiar, în mai 2019, că este 'cel mai mare preşedinte american de la Abraham Lincoln.

Actorul, în vârstă de 80 de ani, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor în 1978 pentru interpretarea sa din ''Coming Home''. El este și tatăl actriței Angelina Jolie.
Jon Voight este cunoscut şi pentru rolul din pelicula ''Delivrance'' (1972), alături de Burt Reynolds.

Decorarea personalităţilor din lumea artelor a fost o tradiţie în timpul celor două mandate ale lui Barack Obama, dar este pentru prima dată când Donald Trump face un astfel de demers de la preluarea mandatului, în ianuarie 2017.

 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: jon voight