x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Celebrul Alfred Hitchcock se temea de ouă!

Celebrul Alfred Hitchcock se temea de ouă!

de Anca Aldea    |    31 Ian 2013   •   14:06
Celebrul Alfred Hitchcock se temea de ouă!
Relaţia complicată a faimosului producător şi regizor cu mâncarea, dezvăluită într-un film biografic

“Mi-e teamă de ouă”, mărturisea odinioară, într-un interviu, celebrul producător şi regizor Alfred Hitchcock. Prefera să vadă sânge, şi nu  “materia aceea galbenă revoltătoare împrăştiată de gălbenuşul de ou”… Dezvăluiri despre viaţa din culise a marelui regizor sunt cuprinse într-un film biografic care urmează să apară pe marele ecrane în prima parte a lunii februarie, scrie Daily Telegraph.

Hopkins în rolul principal

Povestea de dragoste pe care a trăit-o alături de scenarista Alma Reville, obiceiurile culinare bizare, viaţa de dincolo de studiourile de filmare şi multe altele fac subiectul noului film, Hitchcock, cu Anthony Hopkins în rolul principal. Hitchcock era un om mai puţin obişnuit. Pentru el, masa era ca un ritual în care se regăseau deopotrivă groază şi plăcere, scrie cotidianul britanic. Îi plăcea foie gras-ul, pe care îl comanda direct de la Paris şi-l consuma direct din conservă. Când lua masa în oraş, comanda cu mult peste cât putea mânca – nu-şi lua niciodată o friptură, ci trei; nu cerea o porţie de îngheţată, ci trei! Înfuleca aproape pe nerăsuflate şi de multe ori nici nu făcea pauze între îmbucături. Nu se mulţumea cu o cană de ceai, ci cu un ibric întreg.

“Armură din grăsime”


Se spune că nu îi plăcea să aştepte, aşa că respingea, din start, ideea servirii, de exemplu, a unui sufleu, pentru pregătirea căruia era nevoie de mai mult de o jumătate de oră. Era însă înnebunit după peşte prăjit, foie gras şi şuncă. Şi-a construit încă din copilărie “o armură din grăsime”, după cum avea să povestească mai târziu, iar când a cunoscut-o pe Alma, cea care avea să-i devină soţie, Hitchcock a descoperit cele mai senzaţionale “miracole culinare care se pot întâmpla în bucătăria unei familii”.
În ’43, când a turnat filmul Lifeboat, regizorul a devenit obsedat de predispoziţia organismului său de a se îmbolnăvi. A ţinut, în consecinţă, un regim alimentar drastic – cafea neagră, carne slabă şi pepene galben, dar la puţin timp, a revenit la cutumele sale alimentare.



×