x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu veder la plaja - 25 august 2004

Cu veder la plaja - 25 august 2004

25 Aug 2004   •   00:00
Cu veder la plaja  -  25 august 2004

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Jurnal de litoral

Cand te afli la mare, inevitabil apuci si zile ploioase. Uneori te prinde pregatit ploaia mocaneasca, alteori risti sa te faca ciuciulete.

In ultimele doua zile, soarele a refuzat sa le mai zambeasca turistilor. Glumesc si spun ca si-o fi luat si el vreo doua zile libere. Dar ce poti face la Mamaia, pe o vreme bacoviana? Copiii n-au stare si joaca pe holuri Lapte-Gros. Parintii scot tabla de sah si incep rafuiala dintre Rege si Regina. Eu aveam de mers la doua evenimente in aer liber, dar s-au suspendat din cauza vremii neprietenoase. Mi-am pus geaca de fas si am iesit afara, caci ma saturasem de hotel. Cand e vant, nici macar telegondola nu mai functioneaza. Un turist voia sa se plimbe pe raspunderea lui, numai ca s-a izbit de un refuz politicos.

Ajung la hotel, ca un caine plouat, si pun mana pe telecomanda. Ma asez comod in pat si butonez. Pas! Cazuse si cablul. Iar colega mea n-avea chef de vorba. Poate ca un somn bun m-ar remonta... Ba nu, in sfarsit, pot termina cartea preferata. Insa in primele pagini era vorba, coincidenta!, tot despre ploaie.

Inchid dezamagita cartea si iau un ziar local, care face un anunt pe aceeasi tema: "Capitania Portului Constanta a dat aviz de furtuna".

Vedete de la mare

Interpreta Malina Olinescu (foto) a ajuns la mare anul acesta doar in trecere si cu alta ocazie decat cea oferita de vreo cantare. Oricum, se bucura ca nici un contract nu a legat-o de Litoral, mai ales ca si-a dedicat lunile estivale renovarii casei pe care o are in Bucuresti. "Nu mi-a placut deloc ce am vazut la mare vara asta. Cred ca mai bine mi-a fost in Bucuresti, unde am avut de lucru in fiecare saptamana. In plus, am profitat de sederea acasa pentru a renova si redecora casa. Sunt pe ultima suta de metri cu lucrarile, dupa care nu-mi doresc decat sa dorm", ne-a spus Malina.

Patru intrebari pentru PAULA SELING

Solista care a plutit deasupra marii

  • Care este cea mai placuta intamplare de care ai avut parte la mare?

    S-a intamplat destul de recent, atunci cand am vazut marea de sus si am sarit cu parasuta. A fost ceea ce se numeste skydiving si e un pic alt sistem decat saritura normala cu parasuta. A fost o saritura in tandem. A fost cea mai frumoasa experienta pe care am trait-o pana acum. Aveam de mai mult timp visul de a zbura deasupra marii. Nu exista ceva mai frumos.

  • Cum a fost saritura cu parasuta, comparativ cu scufundarile?

    Cand esti sus, traiesti toata paleta de senzatii: de la dispe-rare, la cea mai mare fericire, vazandu-te in aer, plutind deasupra marii. Am simtit panica in momentul in care am sarit din avion - am simtit ca nu am de unde sa ma apuc, nu am nici un punct de sprijin, pana in momentul in care eram cu parasuta deschisa. Pluteam deasupra marii si… am crezut ca mor de placere.

  • Care sunt primele lucruri pe care le faci cand mergi la mare?

    Baie! Imi place sa inot cat pot de departe de mal, dupa care sunt curioasa sa vad cum ma tine intoarcerea, cand sunt foarte obosita. De asemenea, atunci cand se poate, fac si scufundari, dar, din pacate, inca nu am reusit sa ma scufund in Marea Neagra anul acesta. De fapt, rusine mie, vara aceasta nu am facut nici o scufundare, dar planuiesc sa plec la 29 august in Croatia. Abia astept.

  • Cum este marea vazuta din adancuri?

    In adancuri, Marea Neagra mi se pare mai putin frumoasa decat Adriatica, care, la randul ei, este mai putin frumoasa decat Marea Rosie. De cand am brevetul de scufundator nu am reusit sa "explorez" decat adancurile din Marea Adriatica, Marea Neagra si am facut putin skydiving in Marea Rosie. Senzatiile nu pot fi descrise in cuvinte… (Roxana I. Ancuta)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden marea