x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Fratele cel Mare se supara pe fratele cel mic

Fratele cel Mare se supara pe fratele cel mic

21 Feb 2004   •   00:00

Creatorul jocului "Big Brother" a acuzat compania Five ca jocul creat de aceasta imprumuta mult prea multe elemente din formatul celebrului reality-show.

Concursul "Back to Reality" ("Inapoi la realitate"), realizat in Marea Britanie de compania Five, contine intr-adevar elemente din majoritatea reality-show-urilor, printre care si "Fratele cel Mare". Ca si in jocul companiei Endemol, la "Back to Reality" participa 12 persoane si, culmea, trei dintre acestea sunt chiar fosti participanti la BB.

Cearta dintre Endemol si Five este la un pas de a ajunge in fata instantei, in acest moment avocatii primei companii aflandu-se "pe baricade" si discutand punct cu punct elementele comune dintre cele doua concursuri. "Exista intr-adevar o scrisoare pe care am trimis-o la Five, a admis Endemol, in care ne exprimam obiectiile cu privire la "Back to Reality" care contine in opinia noastra "bucati" din "Big Brother"". Pe de alta parte, Five neaga acuzatiile. "Suntem increzatori ca "Back to Reality" nu plagiaza pe nimeni ", este pozitia lor.

Spectacol de 7 milioane de euro
Five a cheltuit pentru realizarea concursului "Back to Reality" nu mai putin de 4,7 milioane de lire sterline (circa 7 milioane de euro) - cel mai scump pret platit pana acum pentru un realityshow. La actuala editie "Back to Reality" premiul cel mare ajunge la 75.000 de lire - 112.000 de euro. In 2004, "Big Brother" va fi difuzat in 9 tari Anul 2004 aduce pentru "Big Brother" noi serii in intreaga lume. In Australia, Brazilia, Suedia si Italia, Endemol pregateste a patra serie. In Brazilia, concursul a inceput pe 13 ianuarie, in Italia - pe 22 ianuarie, in Suedia si Orientul Mijlociu - la sfarsitul lui februarie, iar in Australia - pe 4 mai. Mai mult, Germania lanseaza, la 1 martie, a cincea serie. Iar in Olanda - tara-mama a reality-show-ului care a cucerit lumea, luna septembrie va aduce tot a cincea serie. In iunie, Venezuela va urmari prima serie din "Big Brother", iar Romania se pregateste pentru a doua serie, lansata la 14 martie.
SEBASTIAN S. EDUARD

×
Subiecte în articol: antimonden