x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Jugaru cel de toate zilele

Jugaru cel de toate zilele

16 Ian 2005   •   00:00

MONDEN
Farsorul de la Kiss FM, Gabi Jugaru, a facut de toate in viata, de la constructii la "Carco Taxi". Acum, si-ar dori teatru si muzica. Chiar daca face viata cotidiana sa para o gluma la care razi in hohote, Gabi Jugaru e un tip serios. Lumea farsorului de la Kiss FM nu e deloc o farsa. A facut de toate in viata, de la batut cuie la bisnita si condus camionul fara carnet.

DANA CIOBANU

ACTOR. Putini au reusit sa scape de farsele lui Jugaru
Am stat de vorba cu Gabi Jugaru in apartamentul cu chirie in care locuieste cu sotia sa, Dana, si fiica lor, Miruna. N-a fost chip sa pornesc reportofonul inainte sa-i vad averea - colectia de cantece din calculator si poze de familie, ingalbenite de vreme - si sa ascult cateva piese compuse de el. Asta, in timp ce pitica Miruna, care n-are decat putin peste 3 anisori, ma tragea de mana sa-mi arate dormitorul ei, papusile si cartile de colorat, povestindu-mi ce bine s-a distrat la radio inregistrand jingle-urile pentru Cronica Carcotasilor.

VESEL - TRIST. Agitatia s-a potolit abia dupa ce junioara a varsat un pahar de suc pe masa si mami a dus-o, diplomatic, la culcare. Atunci am prins momentul sa incep inregistrarea, cu fondul sonor asigurat de "Shine On You Crazy Diamond" a lui Pink Floyd. Gabi ciupeste din cand in cand corzile chitarei lui, usor intristat ca nu si-a gasit inca drumul in viata. "Cand fac oamenii sa rada, e doar o mica parte din bucuria pe care vreau s-o aduc in jurul meu. Vreau sa joc intr-o piesa de teatru, sa apar intr-un concert si sa vad lumea cantand piesele mele. Mai am cativa pasi de facut, ca sa nu fie socul prea mare pentru public. Cum s-ar impaca imaginea mea de om usor sarit de pe fix, asa cum ma vad cei din jur, cu muzica si poeziile mele, care sunt cat se poate de serioase si, uneori, triste?" Mai are de lucrat si la capitolul timp. "Bucurestiul imi mananca ore intregi numai cu dusul de ici-colo. Ma exaspereaza ca raman fara timpul de care am nevoie ca sa fac cate lucruri imi propun."

CA LA OSCAR. Zambetul ii revine pe buze povestindu-mi de farse, Carco Taxi si cum i-a cunoscut pe cei de la Cronica. "La inceput i-am intalnit pe Serban Huidu si Mihai Gainusa. Apoi pe Pustiu’, cu care am si filmat mereu. Iar Dezbracatu’ e ca si fratele meu. Acum ma simt ca la Premiile Oscar, cand a venit vremea sa le multumesc ca m-au primit in echipa si gasca. Ei si cei de la Kiss FM sunt a doua mea familie. Multumiri speciale si celor care au urcat in taxiul meu, ca de scapat, n-a scapat nici unul!" Ce urmeaza? Surprize, plus alte farse si carcoteli. "S-a incheiat sezonul de Carco Taxi si, impreuna cu Serban, gandim o rubrica noua. Ne vedem curand!", "ameninta" Jugaru, zambind smechereste.

VALOARE

"Gatitul e unul dintre hobby-urile mele, desi n-am deschis niciodata o carte de bucate. Urasc sa vad ca se arunca mancarea. Sunt oameni care mor de foame peste tot in lumea asta. De ce sa arunc o bucata de mancare data de Dumnezeu si muncita?" - Jugaru despre mancare

NOSTALGIE

"Acasa ma simt la Iasi, iar nostalgia casei o simt cand ajung la mama, care a ramas singura, fara tatal meu, acum 10 luni. In Bucuresti sunt acasa pentru ca aici am familia" - Jugaru despre "acasa"

FAMILIST

"Defect? Se enerveaza prea des. Incerc sa-l temperez. Calitate? E un tata nemaipomenit si un sot foarte atent. Cu el, nu am grija bucatariei!" - sotia, Dana despre Jugaru

NEUTRALITATE

"Despre concurenta, numai de bine! Fiecare isi face treaba cum stie. Eu nu ma uit si nu ascult emisiunile concurente, ca sa nu fiu tentat sa copiez. Ii las pe altii sa o faca!" - Jugaru despre concurenta

BISNITAR CU BANI IMPRUMUTATI
Dupa ce a facut armata, s-a angajat muncitor necalificat in constructii. N-a apucat sa faca si "cariera", pentru ca, intr-o zi, s-a rupt un lift din care descarca beton. "Am inceput sa injur urat de tot regimul Ceausescu. Lumea a auzit, dar, cu o «interventie», m-au concediat cu litera «I». Cica n-am respectat programul. Situatia era grea. Eram stalp de familie, fetita din prima casatorie, Roxana Nona, era bolnavioara atunci, aveam nevoie de bani. Si m-am apucat sa fac bisnita", spune Jugaru. Lua marfa de la "angrosistii" de produse de bisnita, le lasa garantie buletinul si pleca prin camine. "Sunt sigur ca multi dintre cititorii care au facut facultate in Iasi isi amintesc de Gabi Jugaru care vindea sapunuri, deodorante, oja, rujuri, ciorapi, bocanci Insulated, blugi, Pepsi, cafea, tigari, absolut orice era «produs de contrabanda» la vremea aceea." A avut si noroc. Si-aduce aminte razand cum a plecat la Husi dupa marfa de la rusi si a fost singurul care si-a triplat castigul, cu bani imprumutati.

CUMATRUL II ESTE TIZ
Gabi Jugaru n-a avut liniste pana nu si-a gasit tizul. Un tip blond, cu ochi albastri, care avea o toneta prin campusul studentesc din Iasi. L-a adus acasa, l-a pus sa sune la usa si sa se prezinte, cu buletinul in mana, sotiei adevaratului Gabi Jugaru. Un Gabriel Decebal Jugaru, cu care nu avea nici o legatura de sange. Daca n-a fost sa fie neamuri, s-au facut ei singuri: "Pentru ca nevasta lui era insarcinata in vremea in care l-am cunoscut, i-am propus sa ne inrudim si sa-i botez copilul. Pe baietel il cheama Andrei Cristian Jugaru. Sunt cu totii in Spania acum". Pe alti Jugaru doar i-a sunat, le-a facut farse - cerandu-l la telefon pe Gabi - si le-a urat "La multi ani!".

FARSOR IN UNIFORMA
A facut armata la Artilerie antiaeriana la Ramnicu Sarat, de unde e sotia lui: "Blestemul Trabantului galben: sa te insori unde ai facut armata!". Crede ca militaria isi are rolul ei in maturizare. Te invata cu raul, dar te indeamna si la "prostii": "Soldatul Svejk a fost mic copil. Furam cartuse si obuze din garda. Si faceam si farse. Am imbarligat doi colonei intre ei, sa-mi dea ordin de serviciu permanent. Am plecat acasa de 17 ori, in sase luni. Puteam fi declarat dezertor, pentru ca, practic, nu exista un ordin de serviciu. Mama nu-mi mai dadea drumul in casa. «Arata-mi ordinul de serviciu!», imi striga, prin usa. Ii aratam unul mai vechi, pe care schimbam eu data, ca sa para in regula".

SCRISOARE DE PREZENTARE
In viata, a facut de toate. Dar chiar de toate. A terminat Liceul Tehnoton din Iasi in ’85, unde a intrat primul si la treapta I, si la treapta a II-a. Tot din prima a intrat la Facultatea de Automatica si Calculatoare, la seral. "Am fost muncitor necalificat pe santier. Am plecat in armata, dupa care m-am reangajat in constructii. Apoi, tot muncitor necalificat, pe un ger de - 10 grade Celsius, reparam containere la Intreprinderea de Legume-Fructe Iasi. Am fost si instalator, am condus camion fara carnet, repar masini, gatesc. Pe 13 martie 1990 am intrat la Radio Vox T Iasi, apoi am facut sondaje de strada cu capcane lingvistice la TV Europa Nova. De un an ma auziti la Kiss FM si ma vedeti la Cronica Carcotasilor. Sunt Gabi Jugaru. "
×
Subiecte în articol: antimonden gabriel jugaru