x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

11 Mai 2005   •   00:00


  • 12 mai 2005
  • PORTRETUL LUI TUTANKHAMON
    Trei echipe de cercetatori din Franta, Statele Unite si Egipt au reconstruit imaginea faraonului Tutankhamon. Cu toate ca specialistii au lucrat separat, variantele sunt foarte asemanatoare in ceea ce priveste forma fetei, pozitionarea ochilor si proportiile craniului. Singurele diferente sunt la forma urechilor si la varful nasului.

    Viespi antimuste

    Autoritatile din Tahiti au lansat prima actiune de combatere a mustelor cu ajutorul unor miniviespi "ucigase". Insecta parazitara nu inteapa, nu ataca oamenii si se hraneste numai cu nectarul florilor. In schimb, femela isi depune ouale in cuiburile mustelor, iar larvele sale se dezvolta aici in detrimentul celor ale gazdelor.

    Din respect - Vrea sa fie Iisus Hristos

    Un american face eforturi de mai bine de doi ani pentru a obtine in Justitie dreptul de a se numi Iisus Hristos, nume pe care l-a adoptat in urma cu 15 ani din respect pentru religie. Peter Robert Phillips Jr, in varsta de 50 de ani, figureaza totusi ca Iisus Hristos in pasaport, in permisul auto si in asigurarile sociale. In 2003, el a cumparat o proprietate in Virginia, dar autoritatile locale au refuzat sa puna casa pe numele Iisus Hristos, cerand dovada unei schimbari oficiale a numelui. Pentru a face pe plac autoritatilor, Phillips a cerut oficial unui tribunal din Washington sa-i fie schimbat numele in Iisus Hristos, insa pana acum nu a reusit.

    Rezistenta - Barbatii se-mbata mai repede decat femeile

    Un studiu recent efectuat in Kentucky arata ca femeile "tin la bautura" mult mai mult decat barbatii. Barbatii au nevoie de trei ori mai putin alcool decat femeile ca sa devina "saltareti". De asemenea, la acelasi nivel de alcool in sange, barbatii devin agresivi, galagiosi, violenti si nu mai judeca rational, in timp ce efectul asupra femeii este doar o stare de somnolenta avansata.

    Obsedat - Hot de chiloti

    Studentele unui colegiu din Westminster, Pennsylvania, au avut de-a face cu un hot mai putin obisnuit. Acesta nu era interesat de bani, bijuterii sau aparatura moderna, ci pur si simplu de chiloti de dama si sutiene. Dupa ce a fost alertata in legatura cu prezenta unei persoane dubioase care da tarcoale dormitoarelor, Politia l-a surprins pe James Brian Eberle, de 32 de ani, cu… chilotii-n pantaloni. Nu era vorba de propria lenjerie intima, ci de prada proaspat adunata de prin garderoba studentelor. Alaturi de cele doua perechi de chiloti se aflau si trei sutiene frumos colorate si dantelate. Barbatul a fost eliberat pe cautiune.

    Infractiune - Calaret betiv, amendat

    Politia din Somerset, Kentucky, se confrunta cu cele mai neobisnuite cazuri de incalcare a legii. De exemplu, un ofiter aflat in afara orelor de program s-a vazut nevoit sa traga pe dreapta un "sofer" care parea ca se afla sub influenta alcoolului. Millar Greg Dwyer "conducea" neregulamentar un cal. El a fost retinut si testele au dovedit ca nivelul alcoolului din sange depasise de trei ori limita legala. Calaretul betiv va plati o amenda intre 20 si 100 de dolari, precum si costurile de judecata. Anterior, Politia din Somerset arestase alti doi soferi care condusesera sub influenta alcoolului o bicicleta, respectiv o masina de tuns iarba.

    Radiografie - Ce mai au copiii prin stomac

    Radiografiile efectuate copiilor ii uimesc din ce in ce mai mult pe medici. Site-ul Local 6 News a facut o lista a obiectelor pe care micutii nesupravegheati le inghit. Furculite, baterii, nasturi sau bani sunt la ordinea zilei. Insa din "meniu" nu lipsesc jucariile, magnetii, boldurile sau acele de siguranta. "E uimitor cate lucruri pot incapea in stomacelele lor. Principalele semne ale inghitirii unui obiect sunt respiratia suieratoare si probleme la ingurgitare", a declarat medicul Frank McGeorge.

    Mahmureala - L-a strangulat cu sutienul

    Karen Denise Chades, o femeie in varsta de 40 de ani, a fost condamnata la 25 de ani de inchisoare dupa ce si-a ucis vecinul strangulandu-l cu un sutien. Se pare ca arma crimei a fost chiar motivul care a declansat teribilul incident. Dupa o petrecere in garajul victimei, mahmura, Karen a plecat fara sutien. A doua zi, cand si-a regasit piesa de lenjerie in posesia vecinului de 67 de ani, s-a-ngrozit imaginandu-si ce s-a putut intampla cu o seara in urma. Victima a fost initial atacata cu o matura, sustin martorii, pierzandu-si doi dinti, dupa care Karen a aplicat metoda strangularii cu obiectul rusinii.

    Nud - Organul s-a autoexpus in clasa

    Eva Grudin, profesoara de Arte plastice la un liceu din Massachusets, tocmai incerca sa stabileasca, impreuna cu elevii, daca un tablou anume face sau nu trimitere mascata la organul sexual masculin. Cand colo, ce sa vezi? In clasa a dat buzna chiar organul! De fapt, doua organe, la purtator. Elevii si-au expus rapid nuditatea, starnind hohote de ras in randul colegilor si socand cadrul didactic, in acelasi timp. Gluma nu este una neobisnuita in randul elevilor de la liceul de arte cu pricina, iar acestia se declara pe deplin satisfacuti de evenimente, mai ales ca se-apropie sfarsitul semestrului si o portie de voie buna e bine venita!

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden iisus hristos