x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Membră a Spice Girls, diagnosticată cu stres posttraumatic

Membră a Spice Girls, diagnosticată cu stres posttraumatic

28 Aug 2018   •   18:04
Membră a Spice Girls, diagnosticată cu stres posttraumatic

Cântăreaţa britanică Mel B, membră a grupului pop Spice Girls, a anunţat că se va interna într-un centru de dezintoxicare pentru a urma un tratament de specialitate împotriva stresului posttraumatic, a anunţat marţi BBC. 

Artista a dezvăluit că ultimele şase luni au fost "deosebit de dificile" şi că a început să consume alcool pentru a-şi "amorţi durerea". 

În vârstă de 43 de ani, Mel B a finalizat recent divorţul de Stephen Belafonte şi a spus că acea relaţie a fost "abuzivă". 

Stephen Belafonte, producător de film, a fost achitat de curând într-un proces în care era acuzat că a abuzat-o fizic şi verbal pe Mel B în timpul căsătoriei lor. 

Într-o declaraţie de presă, Mel B afirmă că divorţul de Stephen Belafonte şi decesul tatălui ei au reprezentat principalele motive care au determinat-o să solicite ajutor medical de specialitate pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă din viaţa ei. 

"Uneori, este prea greu să fac faţă tuturor emoţiilor pe care le resimt. Însă problema mea nu avut niciodată vreo legătură cu dependenţa de sex şi de alcool. Este o traumă mai profundă. Nimeni nu mă cunoaşte mai bine decât mine însămi. Însă mă voi ocupa de această problemă. Îmi iubesc cele trei fiice mai mult decât viaţa în sine", a precizat vedeta pop. 

Mel B, născută în Leeds, a dezvăluit că a fost diagnosticată recent cu stres posttraumatic şi că a decis să vorbească public despre această afecţiune întrucât ea reprezintă "o chestiune uriaşă" pentru mulţi oameni. 

La începutul acestei luni, un judecător american a respins plângerea depusă de cântăreaţă împotriva fostului ei soţ Stephen Belafonte. 

În documentele depuse în instanţă, artista afirma că fostul ei soţ era abuziv şi că a ameninţat-o că îi va distruge cariera prin publicarea unei înregistrări video ce o arată pe soţia lui în timpul unui raport sexual. 

Avocaţii lui Stephen Belafonte au spus că acea acuzaţie este "scandaloasă şi nefondată". 

După ce a respins acuzaţia de abuz domestic, judecătorul american a refuzat şi să semneze ordinele de restricţie pe care cei doi foşti soţi doreau le obţină unul împotriva celuilalt. 

Mel B a fost somată să îi plătească lui Stephen Belafonte suma de 270.000 de lire sterline reprezentând cheltuieli de judecată şi o pensie alimentară de 3.000 de lire sterline pe lună. 

Cântăreaţa Mel B, care face parte din juriul emisiunii de televiziune "America's Got Talent", a dezvăluit că intenţionează să se interneze într-o clinică de dezintoxicare din Marea Britanie. 

Ce este stresul posttraumatic? 

Sindromul de stres posttraumtic este o afecţiune din categoria anxietăţii, cauzată de evenimente generatoare de stres, spaimă şi dureroase. 

Acest sindrom este adeseori asociat cu soldaţii care au participat la misiuni de luptă foarte intense. 

Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) afirmă că persoanele diagnosticate cu sindrom de stres posttraumatic retrăiesc adeseori acele evenimente traumatizante prin intermediul unor coşmaruri şi flashbackuri. 

Pacienţii prezintă sentimente de izolare, iritabilitate şi vină, acuză episoade de insomnie şi le este dificil să se concentreze. 

Toate aceste simptome pot avea un impact semnificativ asupra calităţii vieţii de zi cu zi a persoanelor diagnosticate cu stres posttraumatic.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mel b stres posttraumatic